ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Σχορτσανίτης: "Πολύ εύκολη η επιλογή μου..."

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην Γερμανία, όπου θα αντιμετωπίσει (27/3, 21.45, NS3) την Μπάμπεργκ και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έστειλε μέσω της ιστοσελίδας sport1.de το μήνυμά του κατά της βίας, μίλησε για την πορεία του "τριφυλλιού" στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση κι έθεσε εαυτόν στην διάθεση της Εθνικής ομάδας.

Ο "Big Sofo" μίλησε για:

... τις πιθανότητες που έχει το "τριφύλλι" για να κατακτήσει την Ευρωλίγκα: "Ο Παναθηναϊκός

είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και έχει μεγάλη παράδοση τίτλων και κατορθωμάτων. Το Top -6 έδειξε ότι ο καθένας μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε. Όλες οι ομάδες που θα περάσουν έχουν τις πιθανότητές τους, όπως και εμείς. Θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με σοβαρότητα και να κάνουμε ένα βήμα τη φορά".

... το αν πλήγωσε η κατάκτηση της Ευρωλίγκα από τον Ολυμπιακό: "Να πλήγωσε; Δεν είναι αλήθεια. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε έπειτα από πολλά χρόνια στην κορυφή. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Η μεγαλύτερη πρόκληση για κάθε ομάδα, για κάθε αθλητή είναι να μείνει στην κορυφή".

... το αν θέλει ο Παναθηναϊκός οι οπαδοί του και αυτοί του Ολυμπιακού να είναι πιο "ήσυχοι"στα μεταξύ τους παιχνίδια: "Φυσικά! Το έχω πει πολλές φορές ότι δεν πρέπει να είναι έτσι τα πράγματα. Οι οπαδοί πρέπει να υποστηρίζουν τους παίκτες, αλλά στο τέλος βάζουν την υγεία τους σε κίνδυνο. Τους τραυματίζουν όπως τον Κάιλ Χάινς του Ολυμπιακού και τον συμπαίκτη μου, Μάικ Μπράμος. Δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου βία! Πρέπει να γίνει κάτι δραστικό. Αλλιώς θα στιγματίσει το πρωτάθλημά μας".

...για την μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό από τον Ολυμπιακό ύστερα από δύο χρόνια στη Μακάμπι: "Για μένα είναι πραγματικά σημαντικό να είμαι με την οικογένειά μου. Και μιλάμε για έναν ευρωπαϊκό σύλλογο με επιτυχίες όπως ο Παναθηναϊκός. Η αλλαγή δεν ήταν δύσκολη για μένα, ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη επιλογή".

...το ενδιαφέρον της Κάχα Λαμποράλ: "Ναι, είχα άλλες προτάσεις. Αλλά όπως είπα η επιλογή μου για τον Παναθηναϊκό ήταν πολύ εύκολη. Δεν είχε να κάνει με το ποιος θα έπαιζε εκεί".

...το αν νιώθει ολοκληρωμένος παίκτης παρά το γεγονός πως δεν έχει κατακτήσει το ελληνικό πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα: "Ναι. Και οι δύο τίτλοι είναι μέσα στους στόχους μου. Αλλά ακόμη και χωρίς αυτούς δεν νιώθω έτσι".

...την εμφάνισή του κόντρα στις ΗΠΑ στο Μουντομπάσκετ του 2006: "Εκείνη την περίοδο πίστευα ότι το ΝΒΑ δεν ήταν για μένα. Ξέρω ότι μπορεί να είχα όνειρα σαν παιδί. Αλλά το μπάσκετ δεν είναι μόνο το ΝΒΑ. Μερικές ομάδες έδειξαν ενδιαφέρον, αλλά σκέφτηκα ότι δεν ήταν η σωστή στιγμή για μένα. Είμαι χαρούμενος όπου είμαι"

...για το αν θα αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα με τον Αντρέα Τρινκιέρι και για την αποχώρησή του από αυτήν για οικογενειακούς λόγους το καλοκαίρι του 2011: "Το θέλω. Μόλις με καλέσουν, θα είμαι εκεί. Είμαι σίγουρος πως όλοι καταλαβαίνουν πως η οικογένεια έρχεται πρώτη".

Keywords
Τυχαία Θέματα