ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Κόκκαλης: "Αγγίξαμε τον ουρανό..."

Φιλοδοξίες που φτάνουν στα... αστέρια έχει η Νέα Κηφισιά, σύμφωνα με τον Νίκο Κόκκαλη. Ο παίκτης των νεοφώτιστων εξηγεί στο superbasket.gr γιατί δεν φοβήθηκε ποτέ για τον κίνδυνο του υποβιβασμού, αλλά και το πώς η ομάδα του έφτασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Η Νέα Κηφισιά σκόρπισε το Πέραμα με 101-75 για την 25η αγωνιστική και ο Νίκος Κόκκαλης πραγματοποίησε μια πολύ καλή

εμφάνιση, σημειώνοντας 15 πόντους. Ο παίκτης της ομάδας των βορείων προαστίων μίλησε στο superbasket.gr για την επικράτηση επί του Περάματος, την συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και για το μπασκετικό ήθος της Νέας Κηφισιάς.

-Ερχόσασταν με φόρα από την εκτός έδρα νίκη στις Σέρρες και φάνηκε ότι δεν βγάλατε το πόδι σας από το γκάζι κόντρα στο Πέραμα. Περιμένατε να φτάσετε τόσο άνετα στη νίκη;

"Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε να φτάσουμε τόσο εύκολα στη επικράτηση, γιατί το Πέραμα παρότι είναι μια από τις ομάδες που διεκδικούν την παραμονή τους, έχει μια πεντάδα με πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι έχουν προσωπικότητα. Θα έλεγα ότι τους νικήσαμε με το ίδιο νόμισμα… που μας είχαν νικήσει και εκείνοι στον πρώτο γύρο και είναι γενικά το καλό τους σημείο, δηλαδή την ευστοχία στα τρίποντα. Είχαμε και ένα πλεονέκτημα, την απουσία του Νίκου Μίχαλου ο οποίος είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα του Περάματος. Επί τη ευκαιρία θέλω να πω περαστικά στον Νίκο και να επιστρέψει όσο πιο γρήγορα γίνεται στα γήπεδα".


- Είναι η τρίτη σερί νίκη σας. Τι έχει αλλάξει και η εικόνα σας βγάζει τέτοια συγκέντρωση και πάθος;
"Αυτή η αλλαγή φαίνεται από τα Χριστούγεννα και μετά, οπότε και παίζουμε αρκετά καλά. Στις αρχές της σεζόν είχαμε πολλούς τραυματισμούς, οι οποίοι μας πήγαν πίσω. Αυτό καθυστέρησε και το δέσιμο μας ως ομάδα, που ήταν αναγκαίο αφού ήμασταν αρκετοί νέοι παίκτες στο ρόστερ. Από τα Χριστούγεννα και μετά όμως φαίνεται η καλή μας χημεία".

- Το γεγονός ότι έχετε εξασφαλίσει την παραμονή σας στην κατηγορία, σας κάνει να έχετε αποβάλλει το άγχος;

"Προσωπικά δεν πίστεψα ποτέ ότι η ομάδα αυτή θα κινδυνεύσει. Παρά τα άσχημα αποτελέσματα της αρχής, πίστευα όπως και όλοι πως η Κηφισιά θα φτάσει σε αυτό το σημείο που βρίσκεται τώρα. Οπότε δεν νομίζω ότι νιώσαμε ποτέ ιδιαίτερο άγχος".


- Στην αρχή της χρονιάς ο βασικός στόχος ήταν η σωτηρία και η καθιέρωση. Πώς φτάσατε από εκείνο το σημείο στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος;

"Με πίστη στην ομάδα, στους εαυτούς μας και με πολύ προπόνηση, φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο. Πιστεύω ότι είμαστε από τις λίγες ομάδες που προπονούνται τόσο δυνατά, παρά την κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια και την πάροδο του χρόνου".

- Ακολουθεί το τοπικό ντέρμπι κόντρα στον Πανερυθραϊκό, τι πρέπει να προσέξετε από το συγκεκριμένο παιχνίδι;

"Ο Πανερυθραϊκός είναι μια ομάδα που παλεύει για την σωτηρία της και θα βγει στο παρκέ να αγωνιστεί στο παιχνίδι πολύ δυνατά, αφού ίσως είναι το τελευταίο χαρτί για τον αντίπαλό μας. Εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που θα

Keywords
Τυχαία Θέματα