ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Χούμας: "Δεν μας αγχώνουν οι υψηλές προσδοκίες"

Ο Αμύντας συνέχισε νικηφόρα την πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα καθώς επικράτησε του Κρόνου Αγ. Δημητρίου με 76-67 για την τέταρτη αγωνιστική και ο Χριστόφορος Χούμας δήλωσε πως η ομάδα του είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει.

Το superbasket.gr ήταν στο γήπεδο και μίλησε με τον έμπειρο γκαρντ του Αμύντα για το ματς με τον Χολαργό αλλά και την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Πού πιστεύεις οτι κρίθηκε το παιχνίδι κόντρα στον Κρόνο;

"Το παιχνίδι κρίθηκε στην "ένταση" που είχαμε στα τελευταία λεπτά. Στην ψυχραιμία

μας στις βολές και στην ομαδική άμυνα που παίξαμε στο τέλος".

Τι στόχο έχετε βάλει φέτος εσύ και οι συμπαίκτες σου;

"Με βάση το ρόστερ που έχουμε φτιάξει και τα ρόστερ που έχουμε δει απο τις άλλες ομάδες, θεωρώ πως έχουμε τα φόντα να πρωταγωνιστήσουμε. Δεν μας αγχώνουν οι υψηλές προσδοκίες, θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε ψηλά και με σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουμε. Επειδή στη Β' Εθνική είναι μεγάλη η χρονιά, χρειάζεται υπομονή και νομίζω στο τέλος οταν θα κάνουμε ταμείο θα έχουμε βγεί κερδισμένοι".

Ήρθες φέτος στην ομάδα απο τον ΚΑΟΔ. Τι διαφορές υπάρχουν στην Β'Εθνική σε σύγκριση με την Α1 ;

"Οι σημαντικότερες διαφορές είναι στην νοοτροπία των παιχτών. Στην Α1 υπάρχουν μεγαλύτερα κορμιά, τα παιχνίδια της στηρίζονται στην δύναμη και στον όγκο. Η Β΄Εθνική είναι μία ξεχωριστή κατηγορία που για κάποιους που αγαπούν το μπάσκετ, αξίζει να έρθουν να δουν αυτές τις κατηγορίες γιατί υπάρχουν ομάδες με παιδιά με ταλέντο".

Πώς πήρες την απόφαση να έρθεις στον Αμύντα, μία ομάδα που βρίσκεται δύο κατηγορίες χαμηλότερα απο την Α1;

"Πήρα αυτήν την απόφαση γιατί ο Αμύντας είναι ένα σωματείο το οποίο σου προσφέρει πολλά. Δεν έχει να ζηλέψει κάτι απο ομάδες υψηλότερων κατηγοριών, είναι συνεπείς όλοι σε ό,τι σου πουν. Είναι μία ομάδα που οι παράγοντές της αγαπούν το μπάσκετ και μετά απο ώριμη σκέψη κατέληξα οτι θα ήταν μία καλή επιλογή για την καριέρα μου. Έτσι όπως έχει γίνει και η κατάσταση στην Α1, η αφερεγγυότητα μερικών ομάδων αναγκάζει πολλούς παίχτες να στραφούν σε άλλες λύσεις. Αυτό πιστεύω θα μας βοηθήσει, θα βρούμε θετικά στοιχεία και θα προχωρήσουμε".

Επόμενο παιχνίδι κόντρα στην ΆΕΚ, εκτός έδρας...

"Θα είναι το "ντέρμπι" της αγωνιστικής. Η ΑΕΚ έχει φτιάξει μία αξιόλογη ομάδα με παιδιά έμπειρα. Εμείς θα πάμε χωρίς άγχος, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Πιστεύουμε στην ομάδα μας και στην δουλειά που κάνουμε και θα πάμε να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί".

Θα σας επηρρεάσει στον τρόπο παιχνιδιού σας ο κόσμος της ΑΕΚ;

"Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει δείξει, ειδικά φέτος, οτι στηρίζει πολύ αυτή τη νέα προσπάθεια που γίνεται εκεί. Θα ήταν καλό να μην μας επηρρεάσει, δεν νομίζω να έχουμε κάποιο πρόβλημα. Θα σεβαστούμε την ΑΕΚ για όλα αυτά που έχει προσφέρει στο Ελληνικό μπάσκετ, αλλά θα μπούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα