Σταυρακόπουλος: «Κίνητρό μου η αγάπη»

Ο Τζαννής Σταυρακόπουλος έχει βρει το ελιξίριο της νιότης και παρά τα 40 χρόνια και τους 3 μήνες που κουβαλάει στην πλάτη του παραμένει στην ενεργό δράση. Ποιο είναι όμως το ελιξίριο; Το superbasket.gr μίλησε με τον πρωταθλητή Ευρώπης του 1996 και σας το αποκαλύπτει.

Ο Τζαννής Σταυρακόπουλος είχε συμβάλει με 9 πόντους και 3 ριμπάουντ στη νίκη του Παναθηναϊκού

επί της Μπαρτσελόνα με 67-66 το 1996. Νίκηπου ανέβασε το «τριφύλλι» στο υψηλότερο σημείο της Ευρώπης. Φόρεσε 15 φορές τη φανέλα της Εθνικής και εν έτη 2012 παραμένει ακόμα ακμαίος και στις επάλξεις. Ο Σταυρακόπουλος με τους 22 πόντους που πέτυχε ήταν από τους κορυφαίους του Αετού Καλλιθέας στην αναμέτρηση με τον Προφήτη Ηλία για την 20η αγωνιστική της Β’ ΕΣΚΑΝΑ. Το ματς -από το οποίο δεν έλειπαν και οι στιγμές έντασης- κρίθηκε στην παράταση (κ.α 63-63), οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με 72-74, αλλά με την λήξη του αγώνα κα παρά την ήττα του Αετού, ο Σταυρακόπουλος έμεινε στο γήπεδο και συνέχισε να παίζει με τους δύο γιους του!

«Το να παίζω με τους γιους μου είναι το ηρεμιστικό μου. Ο αγώνας είναι αγώνας. Μπορεί να υπάρχει ένταση και στα 40 λεπτά αλλά από εκεί και πέρα δεν χάθηκε ο κόσμος. Μου αρέσει να παίζω με τους γιους μου γιατί είναι κάτι που με ηρεμεί», δήλωσε στο superbasket.gr o Τζαννής Σταυρακόπουλος που είναι υπεύθυνος και για τις ακαδημίες του Αετού:
«Ξεκινήσαμε φέτος μια προσπάθεια να οργανώσουμε τις ακαδημίες του Αετού. Μέχρι στιγμής πάμε πάρα πολύ καλά. Με την κατάσταση που επικρατεί στο μπάσκετ, μια ομάδα μπορεί να επιβιώσει μόνο αν βγάζει παίκτες από τις ακαδημίες της. Θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου θα μαζέψουμε ακόμα περισσότερα παιδιά από την Καλλιθέα, ώστε στο μέλλον να στελεχώσουμε και την ανδρική ομάδα του Αετού».

Πού βρίσκει όμως το κίνητρο για να συνεχίσει να αγωνίζεται; « Όσο παίζεις νιώθεις παιδί. Ίσως του χρόνου να σταματήσω. Αυτό που μου δίνει το μεγαλύτερο κίνητρο είναι η παρέα. Είμαι φίλος με τον προπονητή (σ.σ Σκληρός), έχουμε καταπληκτικούς ανθρώπους στην διοίκηση όπως ο κ. Βιλαντώνης κι ο κ. Αλεβιζόπουλος και με τους συμπαίκτες μου είμαστε μια καλή παρέα. Θέλουν να παίζω και να τους βοηθάω με την εμπειρία μου όσο μπορώ. Όλα αυτά μου δίνουν το κουράγιο για να συνεχίζω. Αν δεν υπήρχε το συγκεκριμένο κλίμα στην ομάδα, δεν θα υπήρχε και λόγος για να παίζω. Η αγάπη για το άθλημα, οι συμπαίκτες μου, ο προπονητής, οι κ.κ Βιλαντώνης και Αλεβιζόπουλος που τρέχουν τόσα χρόνια την ομάδα χωρίς έσοδα μού δίνουν το κίνητρο για να συνεχίσω».

Ο φίλαθλος κόσμος όμως αναγνωρίζει τις προσπάθειες όλων όσων ασχολούνται με τις ερασιτεχνικές κατηγορίες και ανταμείβει τις προσπάθειές τους; «Στις επαγγελματικές κατηγορίες και λόγω της οικονομικής κρίσης τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Όλες οι ομάδες προσπαθούν να προωθήσουν δικά τους παιδιά από φυτώρια. Ο κόσμος έρχεται στα γήπεδα της ΕΣΚΑΝΑ και της ΕΣΚΑ, του αρέσει το ερασιτεχνικό μπάσκετ. Αναγνωρίζει πως οι παίκτες δεν βλέπουν το μπάσκετ επαγγελματικά, α

Keywords
Τυχαία Θέματα