ΣΕΠΚ | Παπαχατζής: "Ήταν μία πρόκληση"

Η χρονιά για τον Πανιώνιο μόνο ως επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση πίσω από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου, Θανάσης Παπαχατζής, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την φετινή πορεία της ομάδας, το Eurocup που δίνει την ευκαιρία για διάκριση στον Πανιώνιο αλλά και για τις δυσκολίες που θα υπάρξουν μετά την
αποχώρηση των Παππά και Γιάνκοβιτς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη σειρά των μικρών τελικών της Α1:

"Ήταν πολύ δύσκολη γιατί δυσκολευτήκαμε να περάσουμε στην τετράδα του πρωταθλήματος. Το Ρέθυμνο είναι πολύ ταλαντούχα ομάδα, με καλούς ξένους παίκτες και παίζει ένα στυλ μπάσκετ που δύσκολα αντιμετωπίζεται και απαιτεί από τον αντίπαλό του μεγάλη συγκέντρωση για 40 λεπτά. Για εμάς ήταν πρόκληση. Ήταν σημαδιακό το γεγονός ότι παίζαμε με το Ρέθυμνο γιατί η μεγάλη κρίση που πέρασε ο Πανιώνιος τον χειμώνα προήλθε μετά την εντός έδρα ήττα από αυτή την ομάδα. Για τους παίκτες μας ήταν μία πρόκληση αυτή να αποδείξουν ότι είναι καλύτερη ομάδα".

Για τα μικρά μυστικά της επιτυχίας:

"Μέσα από αυτά που θα πω θα καταλάβατε τα μυστικά της επιτυχίας μας. Αρχικά ευχαριστώ τους παίκτες μας οι οποίοι δούλεψαν με συνέπεια και σοβαρότητα κάθε μέρα προσπαθώντας να βελτιωθούν ατομικά αλλά και μέσα στο σύνολο. Είχαμε πολλά παιδιά που θυσιάστηκαν για την ομάδα κι αυτό πιστεύω είναι το κλειδί για την επιτυχία.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το υπόλοιπο σταφ που είναι στις άλλες θέσεις και φροντίζουν να έχουν κάθε μέρα έτοιμα τα μικρά πράγματα ούτως ώστε όταν μπαίνουμε εμείς μέσα στο γήπεδο να μην έχουμε να μας απασχολεί τίποτα που δεν έχει σχέση με την δουλειά μας. Αυτό φυσικά πηγαίνει μέχρι πάνω την διοίκηση, η οποία φροντίζει να είναι συνεπής στις πληρωμές, να καλύπτει όλες τις θέσεις και να μας εξασφαλίζει καλές συνθήκες. Όλοι ξέρουμε ότι στο ελληνικό μπάσκετ τέτοιες διοικήσεις σπανίζουν.
Τέλος αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο κόσμο που πίστεψε σε εμάς και φρόντιζε να είναι συνεχώς δίπλα μας. Ο Πανιώνιος είναι ένα ιστορικό σωματείο και έχει ανάγκη τον κόσμο δίπλα του να τον στηρίζει χωρίς ακρότητες".

Για την επόμενη σεζόν, στην οποία το προπονητικό τιμ θα είναι από την αρχή της περιόδου και θα έχει να διαχειριστεί την Ευρώπη αλλά και το πρωτάθλημα που στόχος είναι η τρίτη θέση:

"Η χρονιά είχε πολύ στρες για τους παίκτες γιατί από την αρχή βρέθηκαν στην τρίτη θέση κι όταν θέλεις να διατηρήσεις κάτι υπάρχει πίεση. Μην ξεχνάτε άλλωστε αυτό που λέμε ότι είναι δύσκολο να φτάσεις στην κορυφή, όμως είναι δυσκολότερο να διατηρηθείς σε αυτήν.
Όσον αφορά την Ευρώπη προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση του Πανιωνίου. Αν θέλει να προχωρήσει και να ανέβει επίπεδο πρέπει να το κάνει μέσω του Eurocup. Να καταφέρεις να κοντράρεις τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που είναι ομάδες final four Ευρωλίγκας είναι πιο δύσκολο από το να προχωρήσεις σιγά σιγά στο θεσμό του Eurocup. Αν θέλουμε ο Πανιώνιος να κάνει κάτι καλύτερο το πρώτο που πρέπει να θέσουμε ως στόχο είναι να μπούμε στους 16 κι από εκεί και πέρα κάθε χρόνο η ομάδα να γίνεται καλύτερη ώστε να φτάσει κάποια στιγμή να διεκδικεί την διοργάνωση και μέσα από εκεί να γίνει ομάδα Ευρωλίγκα".

Για τις δυσκολίες που θα υπάρχουν μετά την αποχώρηση των Παππά και Γιάνκοβιτς:

"Κάθε φορά που η ομάδα χάνει σημαντικούς παίκτες και πρέπει να τους αντικαταστήσει είναι μία πρόκληση για οποιοδήποτε προπονητή. Οι παίκτες που θα έρθουν θα θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν να αντικαταστήσουν τον Παππά και τον Γιάνκοβιτς, οι οποίοι ήταν και MVP στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο αντίστοιχα. Πιστεύω ότι θα έχουμε παίκτες που θα θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν να είναι στον Πανιώνιο και θα έχουν την φιλοδοξία να πάνε ψηλότερα την ομάδα".

Για τη συνεργασία του με τον κόουτς Γιάννη Σφαιρόπουλο και τον Αστέριο Καλύβα:

"Είναι σπουδαία εμπειρία για εμένα που δουλεύω με τον κόουτς Σφαιρόπουλο. Είναι σημαντικό ότι με εμπιστεύτηκε χωρίς να έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν. Ένιωσα πολύ άνετα μαζί του, είχα πολύ χώρο να κάνω την δουλειά μου όπως θέλω και πιστεύω ότι μαζί με τον κόουτς Καλύβα είχαμε μία πολύ καλή χημεία μεταξύ μας. Υπήρχε γενικά μεγάλος σεβασμός στην μπασκετική και προπονητική ικανότητα του καθένα μας αλλά και στην προσωπικότητα. Ελπίζω ότι αυτό θα έχει και συνέχεια".

Keywords
Τυχαία Θέματα