ΣΕΠΚ | Ιτούδης: "Τίποτα δεν γίνονταν τυχαία"

Η δεύτερη ημέρα του Διεθνούς Σεμιναρίου "Φαίδωνας Ματθαίου" άνοιξε με τον Δημήτρη Ιτούδη να αναλύει την ατομική προπόνηση περιφερειακών παικτών.

Η επιμονή στη λεπτομέρεια που έδειξε ο Έλληνας τεχνικός ενθουσίασε τους προπονητές που βρέθηκαν στο κλειστό της ΧΑΝΘ. Μετά το τέλος της ομιλίας του ο επί χρόνια άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το Διεθνές Σεμινάριο «Φαίδωνας Ματθαίου», στο οποίο είναι ομιλητής :
"Είναι τιμή μου να παραβρίσκομαι

σε ένα σεμινάριο που γίνεται στη μνήμη ενός πολύ μεγάλου ανθρώπου, ο οποίος έφερε πολλές καινούριες ιδέες και καινοτομίες στο ελληνικό μπάσκετ και αναφέρομαι στον Φαίδωνα Ματθαίου. Επίσης είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να βρεθώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι και μιλώ σε κάποιο διεθνές σεμινάριο. Είδα πολλούς προπονητές να είναι ικανοποιημένοι από αυτό που παρακολούθησαν και σε αυτό βοήθησε πολύ και το τιμ των παικτών που είχαμε μαζί μας εδώ. Η κεντρική ιδέα αυτού του σεμιναρίου είναι να μπορούν οι προπονητές να απορρίπτουν ή να δέχονται νέες ιδέες. Όταν το καταφέρουν αυτό σημαίνει πως είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν τη δική τους φιλοσοφία".

Για την επιμονή στις λεπτομέρειες που έδειξε στην ομιλία του:
"13 χρόνια στον Παναθηναϊκό δε γινόταν τίποτα τυχαία. Όλα γίνονταν βάση σχεδίου και πλάνου. Αυτό είναι ένα κομμάτι των όσων κάναμε. Θεωρώ πως οι ομάδες και οι παίκτες που σέβονται τον εαυτό τους είναι πάντα προετοιμασμένοι, αφού οι παίκτες έχουν φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, τουλάχιστον στο επίπεδο που βρισκόμασταν εμείς με τον Παναθηναϊκό".

Keywords
Τυχαία Θέματα