ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ | Θυμήσου τι έχεις κάνει!

Ο Παναθηναϊκός αρέσκεται να αντιμετωπίζει προκλήσεις και συνήθως απαντάει με τον κατάλληλο τρόπο. Αναφερόμαστε στο αγωνιστικό κομμάτι και μόνο. Οι «πράσινοι» είναι έτοιμοι να πράξουν το ίδιο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.

Φέτος είναι από τις λίγες φορές που ο Παναθηναϊκός δεν αποτελεί το νούμερο ένα φαβορί για την κατάκτηση της κούπας. Διότι

αυτός ο θεωρητικός τίτλος ανήκει στην ΤΣΣΚΑ. Αρα η πίεση που θα έχουν οι Ρώσοι θα είναι μεγάλη και οι παίκτες του Ζοτς ξέρουν καλά πως θα την εκμεταλλευτούν.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην συνέντευξη Τύπου τόνισε - ενθυμούμενος πριν από 20 χρόνια την κατάκτηση της Ευρωλίγκας με την Παρτίζαν - ότι... «θα χρειαστούμε και τώρα κάποια θαύματα για να φτάσουμε στο στόχο μας» θέλοντας έτσι να μεταφέρει και την πίεση στην ΤΣΣΚΑ.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν χρειάζεται να κάνουν... θαύματα. Απλά να επαναφέρουν στην μνήμη τους ότι ξέρουν καλά πως να βγαίνουν κερδισμένοι μέσα από παιχνίδια do or die. Και επειδή ο λαός λέει «φρέσκα κουλούρια» θα πατήσουμε το rewind να σας φέρουμε παραδείγματα. Ο Παναθηναϊκός ήθελε το «διπλό» πρωτιάς στο Καζάν για την φάση του TOP16 και το κατάφερε. Νίκησε τον Ολυμπιακό στον τελικό του κυπέλλου και πιο πρόσφατα βγήκε νικητής τα δύο τελευταία παιχνίδια της συγκλονιστικής σειράς κόντρα στην Μακάμπι έχοντας το εις βάρος του 1-2.

Αγώνες που αν μη τι άλλο η πίεση ήταν τεράστια, αλλά όπως έχουν πει και οι παλιές... καραβάνες της ομάδας... «όταν φοράς αυτή την φανέλα, έχεις μάθει να ζεις με αυτήν». Το ματς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ σαφέστατα θα είναι διαφορετικό σε σχέση με τα παραπάνω και πόσω μάλλον από τα δύο φετινά παιχνίδια των δύο ομάδων. Ωστόσο οι «πράσινοι» έχουν όλα τα εχέγγυα, για να κρύψουν τα μειονεκτήματά τους και να προβάλλουν τα πλεονεκτήματά τους έχοντας όλους τους παίκτες στο 100%, όσον αφορά την ετοιμότητα.

Και αν είστε λάτρεις της προϊστορίας, να σας υπενθυμίσουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει το 4/4 κόντρα στους Ρώσους σε αγώνα φάιναλ φορ. (Ημιτελικός στο Παρίσι το 1996: Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ 81-71, Μικρός Τελικός στην Μόσχα το 2005: ΤΣΣΚΑ-Παναθηναϊκός 91-94, Τελικός στην Αθήνα το 2007: Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ 93-91, Τελικός στο Βερολίνο το 2009: Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ 73-71).

Μένει λοιπόν να μάθουμε την απάντηση. Πού; «Στο γήπεδο», όπως έχει αναφέρει πολλές φορές ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς...

Keywords
Τυχαία Θέματα