Πειραϊκός: "Η κατηφόρα δεν έχει τελειωμό"

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις! Ο Πειραϊκός έχει βάλει την δική του, μεγάλη σφραγίδα στο ελληνικό μπάσκετ. Εδώ και αρκετά χρόνια, όμως, η κατηφόρα δεν έχει τελειωμό. Ή κάπως έτσι. Πλέον τον βρίσκουμε στην Γ' ΕΣΚΑΝΑ, εκεί, όπου παλεύει για την σωτηρία του. Χθες γνώρισε μία ακόμη ήττα, αυτή την φορά από τον Ερμή Πειραιά.

Εδώ και περίπου 7-8 χρόνια έχει αρχίσει μία μεγάλη πτώση για τον Πειραικό, ουσιαστικά μία

παρακμή του συλλόγου . Παλαιότερα όμως βρισκόταν αρκετά ψηλά και είχε αρκετές επιτυχίες με πιο σημαντικές τις δυο συμμετοχές στην Α1 ( 1991-1992 , 1996-1997 ) και την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας .

Εδώ και 7-8 χρόνια έχει αρχίσει μία μεγάλη πτώση για τον ιστορικό σύλλογο του Πειραικού . Τι πιστεύετε οτι έφταιξε και έχει φτάσει σε αυτό το σημείο ο Πειραικός ;

«Σίγουρα είναι ένα σωματείο αρκετά ιστορικό και έχει μία μεγάλη ιστορία στο χώρο . Κάποια κεφάλαια που υπήρχαν στον Πειραικό έπαψαν να υπάρχουν , υπήρξε φυγή παιχτών , σταμάτησε η παραγωγική διαδικασία και τώρα γίνεται μία προσπάθεια απο κάποιους πιτσιρικάδες να φτιάξει μία ομάδα για να σταθεί . Είναι όμως και η έλλειψη ανθρώπων , είναι λίγοι οι άνθρωποι που τρέχουν για τον Πειραϊκό».

Πιστεύετε οτι υπάρχουν προοπτικές , ωστε να γίνει ο σύλλογος δυνατός όπως παλιά ;

«Ελπίδες υπάρχουν πάντα . Απλά ο Πειραικός είναι και ένα σωματείο το οποίο έχει πολλά διοικητικά προβλήματα . Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και πιστεύω κάποτε να να φτιαξουμε μία δυνατή ομάδα».

Μιας και είστε ο προπονητής του Πειραικού αυτή τη στιγμή , με το ρόστερ που έχετε πιστεύετε οτι μπορούν να μπουν οι σωστές βάσεις ετσι ώστε ο Πειραικός να γίνει ξανά μία δυνατή ομάδα ;

«Έχουμε αρκετά νεαρά παιδιά τα οποία στερούνται απο εμπειρία στο πρωτάθλημα, θεωρώ οτι έχουν αρκετό ταλέντο . Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες , υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με το γηπεδικό καθώς αγωνιζόμαστε πάρα πολλές ομάδες στο ίδιο γήπεδο και όντας χαμηλότερης κατηγορίας ομάδα δεν έχουμε πάρα πολλές ώρες στο γήπεδο . Και όπως καταλαβαίνετε χωρίς πολλές προπονήσεις είναι ακόμα πιο δύσκολα» .

Ποιοί οι στόχοι για τον Πειραικό απο δω και πέρα ;

«Στόχος ξεκάθαρος φέτος είναι η παραμονή στην κατηγορία , ξεκάθαρος επίσης στόχος είναι να βάζει δικά του παιδιά στην αντρική ομάδα ετσι ωστε να ξαναφτάσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο».

Τι έφταιξε στον Πειραικό και ενώ βρισκόταν ψηλά και είχα καλές βάσεις , η ομάδα έφτασε στην παρακμή τα τελευταία εφτά περίπου χρόνια ;

«O Πειραικός όταν έπεσε απο την Γ΄Εθνική στην Ά ΕΣΚΑΝΑ δεν κατέβασε ομάδα λόγω οικονομικής δυσχέρειας . Έχει ξεκίνησει μία προσπάθεια να ξαναχτιστεί κάτι απο την αρχή , δίνοντας βάση στις ακαδημίες».

Ουσιαστικά η ομάδα χτίζεται πάνω στις ακαδημίες και σε νέα παιδιά ..

«Κυριώς απο τις ακαδημίες γίνεται η ενίσχυση , υπάρχουν αρκετά τμήματα ελπιδοφόρα για τις ακαδημίες . Τα παιδιά δεν είναι πάρα πολλά , παλαιότερα η ομάδα
Keywords
Τυχαία Θέματα