ΠΑΟΚ | Βόννη, η επόμενη

Ο ΠΑΟΚ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους συνεχίζει το αφιέρωμά του στο Eurocup και την Κυριακή (28/7) γνώρισε στους φίλους του την Βόννη.

Αναλυτικά:

Το γερμανικό μπάσκετ θα εκπροσωπηθεί από τέσσερις ομάδες στο Eurocup την σεζόν 2013-14 και η πρώτη ομάδα που παρουσιάζει το paokbc.gr είναι η Telekom Baskets Bonn. Με σχετικά μικρή παράδοση, αφού ιδρύθηκε το 1992, η ομάδα από την Βόννη, έχει πίσω της

έναν τεράστιο χορηγό, την Deutsche Telekom, που είναι δίπλα στην ομάδα μπάσκετ από το 1995 και αποτελεί την κινητήριο δύναμή της. Η Telekom Baskets Bonn, θεωρείται από τις ισχυρές δυνάμεις του γερμανικού μπάσκετ, περισσότερο λόγω του τεράστιου χορηγού της που ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, παρά εξαιτίας των επιτυχιών της.

Έχει μόνιμη παρουσία στα πλέι οφ του γερμανικού πρωταθλήματος, αλλά τίτλους δεν έχει. Από το 1996 όταν και ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος, έφτασε τέσσερις φορές στον τελικό των πλέι οφ χωρίς να πάρει το πρωτάθλημα, ενώ ήταν και άλλες τρεις φορές φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας. Στο Eurocup παίζει για δεύτερη φορά, ενώ αν και είναι συνεχής η παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η καλύτερή της πορεία ήταν ως τα προημιτελικά του Κυπέλλου Saporta (2001 και 2002) και του Fiba Eurochallenge (2009 και 2013). Τις περισσότερες από τις καλύτερες στιγμές της (μεταξύ των δύο οποίων και δύο τελικοί πλέι οφ) τις έκανε με προπονητή τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού Michael Koch, ο οποίος ήταν στον πάγκο της Telekom Baskets Bonn από το 2006 μέχρι και το τέλος της σεζόν 2012-13.

Η Telekom Baskets Bonn έχει και το ρεκόρ προσέλευσης θεατών σε αγώνα μπάσκετ του πρωταθλήματος Γερμανίας από τις 7 Απριλίου 2000, όταν τον αγώνα της με την Alba Berlin που έγινε στην Cologne Arena παρακολούθησαν 18.518 θεατές!

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ

Μέτρια σεζόν το 2012-13 για την Telekom Baskets Bonn, που ήταν 7η στο γερμανικό πρωτάθλημα, ενώ έφτασε ως την προημιτελική φάση στο κύπελλο Γερμανίας, αλλά και στο FIBA Eurochallenge.

ΤΙΤΛΟΙ

Η Telekom Baskets Bonn δεν έχει κατακτήσει κανέναν τίτλο.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Μετά από επτά χρόνια ο Michael Koch αποχώρησε και στην θέση ανέλαβε πρώτος προπονητής ο 42χρονος Mathias Fischer.

ΡΟΣΤΕΡ

David McCray (27, 1m.87, GER, Guard)

Benas Veikalas (30, 1m.92, LIT, Guard)

Andrej Mangold (26, 1m.90, GER, Guard)

Florian Koch (21, 1m.97, GER, Guard)

Jamel Mclean (25, 2m.03, USA, Forward)

Steve Wachalski (30, 2m.02, GER, Forward)

Enosch Wolf (23, 2m.16, GER, Center)

ΓΗΠΕΔΟ: Telekom Domke (6.000)

ΧΡΩΜΑΤΑ: Ροζ-Άσπρο-Μαύρο

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.telekom-baskets-bonn.de

Η TELEKOM BASKETS BONN ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ και η Telekom Baskets Bonn δεν έχουν βρεθεί ποτέ αντιμέτωποι. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένοι παίκτες που έχουν αγωνιστεί και στις δύο ομάδες, όπως ο Branko Milisavljeviv, ο Aleksandar Radojevic και ο Zvonko

Keywords
Τυχαία Θέματα