ΠΑΟΚ | Συνέχισε με Τσεντεβίτα

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει τα αφιερώματά του για το Eurocup της επόμενης σεζόν και στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε στους φίλους του την Τσεντεβίτα.

Αναλυτικά το αφιέρωμα όπως δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του «Δικεφάλου»:

Το paokbc.gr συνεχίζει την παρουσίαση των ομάδων του Eurocup και ήρθε η σειρά για την πρώτη εκπρόσωπο της Κροατίας, την Cedevita Zagreb, μία ομάδα που παρουσιάζει ραγδαία

βελτίωση τα τελευταία χρόνια.

Η Cedevita Zagreb ιδρύθηκε πριν από 22 χρόνια, το 1991, με την ονομασία KK Botinec. To 1998 κατάφερε να ανέβει στην δεύτερη κατηγορία του κροατικού πρωταθλήματος, από το 2002 συμμετέχει στην πρώτη κατηγορία, αλλά η μεγάλη αλλαγή έγινε το 2005, όταν ανέλαβε την ομάδα η Atlantic Grupa, ένας ισχυρός όμιλος, η Cedevida έγινε ο βασικός χορηγός, δίπλα στο όνομα της ομάδας, με αποτέλεσμα να αλλάξει επίπεδο η ομάδα και να αρχίσουν να έρχονται και οι επιτυχίες.

H σεζόν 2011-12 ήταν η κορυφαία στην μικρή ιστορία της Cedevita Zagreb, η οποία κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο, όταν νίκησε 74-72 την Cibona Zagreb και αναδείχθηκε Κυπελλούχος Κροατίας. Την ίδια σεζόν έφτασε ως τον τελικό του πρωταθλήματος Κροατίας αλλά έχασε τον τίτλο από την Cibona Zagreb, ενώ ήταν φιναλίστ και στον τελικό της Αδριατικής Λίγκας, όπου ηττήθηκε από την Maccabi Tel Aviv. Έναν χρόνο νωρίτερα, η Cedevita Zagreb είχε την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή στιγμή της, συμμετέχοντας στο φάιναλ φορ του Eurocup, ενώ έχασε τον τίτλο στο πρωτάθλημα Κροατίας από την Cibona Zagreb στους τελικούς των πλέι οφ.

Η ανοδική πορεία της Cedevita Zagreb τα τελευταία χρόνια συνδυάστηκε και με την παρουσία σπουδαίων ονομάτων, αρχικά στη θέση του προπονητή (Bozidar Maljkovic, Slobodan Subotic, Aleksandar Petrovic, Zdravko Radulovic και Drazen Anzulovic), αλλά και σπουδαίων παικτών (Dalibor Bagaric, Dontay Draper, Slaven Rimac, Andrija Zizic, Stipe Modric, Matjaz Smodis, Chris Warren, Vonteego Cummings, God Shammgod).

Η Cedevita Zagreb είναι μία πολύ μπασκετική ομάδα, καθώς έχει πλέον προπονητή τον Jasmin Repesa, ενώ στο επιτελείο της είναι αρκετοί παλιοί παίκτες, όπως ο νυν αθλητικός διευθυντής Matej Mamic, ο μάνατζερ Mate Skelin, ο βοηθός προπονητή Veljiko Mrsic, στα τμήματα υποδομής μεταξύ άλλων είναι προπονητής ο Vladan Alanovic, ενώ γενικός διευθυντής είναι ο Kresimir Novosel, γιος του θρύλου του γιουγκοσλαβικού μπάσκετ Mirko Novosel.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ

Η σεζόν 2012-13 είχε ιστορική σημασία για την Cevedita Zagreb, καθώς ήταν η πρώτη της στην Ευρωλίγκα. Τα πράγματα ωστόσο δεν πήγαν και τόσο καλά, αφού στην Ευρωλίγκα έμεινε πολύ χαμηλά (2 νίκες 8 ήττες στην κανονική περίοδο), ενώ και στις εσωτερικές διοργανώσεις η πορεία της δεν ήταν τόσο καλή. Στην Αδριατική Λίγκα ήταν 6η στην κανονική περίοδο, ενώ στο πρωτάθλημα Κροατίας έφτασε ως την ημιτελική φάση και αποκλείστηκε από την Zadar.

ΤΙΤΛΟΙ

Κύπελλο Κροατίας (2012)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ένας από τους πιο γνωστούς προπονητές, ο γεννημένος την 1η Ιουνίου 1961 Jasmin Repesa είναι προπονητής στην Cedevita Zagreb και ταυτόχρονα προπονητής και στην Εθνική ομάδα της Κροατίας.

ΡΟΣΤΕΡ

Marko Tomas (28, 2m.01, CRO, Guard)

Ivan Ramljak (23, 2m.03, CRO/BOS, Forward)

Lovro Mazalin (16, 2m.03, CRO, Forward)

ΓΗΠΕΔΟ: Dom Sportova (3.500), Drazen Petrovic Basketball Hall (5.500)

ΧΡΩΜΑΤΑ: Κόκκινο - Άσπρο

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.kkcedevita.hr

H CEDEVITA ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ και Cedevita Zagreb δεν έχουν παρελθόν στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο έχει αγωνιστεί στο Zagreb με τρεις διαφορετικούς αντιπάλους, την Cibona Zagreb, την KK Zagreb και την Zrinjevac.

*Για την επιλογή της σειράς στην παρουσίαση των ομάδων του Eurocup, το paokbc.gr ακολουθεί την σειρά παρουσίασης της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης, με διαφορετικά όμως στοιχεία και πάντα με μία διάσταση που έχει σχέση και με τον ΠΑΟΚ.

*Η φωτογραφία είναι από την παρουσίαση της συμφωνίας της Cedevita Zagreb με τον Jasmin Repesa στο τέλος του Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα