ΠΑΟΚ | Μαρκόπουλος: "Παίκτης νικητής ο Κούπερ"

Ο Χάρης Μαρκόπουλος μίλησε στο paokbc.gr εξηγώντας τους λόγους της επιλογής του Ντι Τζέι Κούπερ.

"Θεωρήσαμε ότι στο κράμα νέων και έμπειρων παικτών που θέλουμε να δημιουργήσουμε, θα ήταν ευνοϊκό να δώσουμε την ευκαιρία σε ένα νέο παιδί, με δυνατά πόδια και να πάρουμε πολλά από την ενέργειά του, την θέληση που έχει για διάκριση, αλλά και τις φιλοδοξίες του για μία σπουδαία καριέρα", εξήγησε ο Χάρης Μαρκόπουλος και συνέχισε: "Επιλέξαμε τον Κούπερ γιατί είναι ένας πόιντ γκαρντ που κοιτά διαρκώς πως θα μπορέσει να δημιουργήσει για τους παίκτες γύρω του

και όταν το χρειάζεται η ομάδα να εκτελέσει, μπορεί να το κάνει. Το κάνει με πολλούς τρόπους, ενώ πασάρει σε πολλούς και διαφορετικούς χρόνους. Το πιο βασικό που μέτρησε είναι ότι πρόκειται για έναν παίκτη που πάντα θέλει να κερδίζει, ενώ θέλει, αλλά και μπορεί να κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους".

Στη διάρκεια των συζητήσεων με τον Κούπερ, υπήρξε και προσωπική των ανθρώπων του ΠΑΟΚ μαζί του και όπως εξηγεί ο Χάρης Μαρκόπουλος: "Είχαμε προσωπική επαφή, του εξηγήσαμε το πρότζεκτ και το πρόγραμμά μας, πως παίζει η ομάδα, ενώ του εξηγήσαμε και τη δυναμική του ονόματος του ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι έχει δει αρκετά παιχνίδια του ΠΑΟΚ, είδε και τους φιλάθλους μας και τι ατμόσφαιρα δημιουργούν όταν έρχονται στο γήπεδο κι αυτό νομίζω έπαιξε ρόλο στην απόφαση που πήρε για να έρθει στον ΠΑΟΚ. Υπήρχε και το ταξίδι του Νίκου Σταυρόπουλου στην Αμερική τον περασμένο Απρίλιο, που είχε τον παίκτη, οπότε εκτός από τις πληροφορίες που μαζέψαμε και όσα είδαμε, εμείς, είχαμε και μία σημαντική άποψη από ότι έγινε στο PIT και όταν θεωρήσαμε ότι είναι σωστό το τάιμινγκ προχωρήσαμε".

Αναφερόμενος στα εντυπωσιακά νούμερα που είχε ο Κούπερ κατά την διάρκεια των τεσσάρων ετών που αγωνίστηκε στο Οχάιο, ο Χάρης Μαρκόπουλος τόνισε: "Αυτό που βλέπει το τεχνικό επιτελείο είναι πως θα μπορέσει να δέσει ο Cooper με τους υπάρχοντας παίκτες. Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει επίσης ότι όταν έρχονται από την Αμερική, ειδικά όταν προέρχονται από κολέγια, θέλουν χρόνο. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και θα δούμε αυτό που μας ενδιαφέρει, έναν παίκτη που εκτός του ότι θέλει να κερδίζει, θα προσπαθεί να κάνει και τους συμπαίκτες του καλύτερους".

Keywords
Τυχαία Θέματα