ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Ζοτς: "Αγώνας δίχως αύριο κόντρα στη Μακάμπι"

Η πρόκριση στο φάιναλ-φορ για τον Παναθηναϊκό είναι μία νίκη μακριά και γι' αυτό τον λόγο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς χαρακτήρισε την αναμέτρηση της Πέμπτης κόντρα στη Μακάμπι (05/03) αγώνα δίχως αύριο. Παράλληλα τόνισε ότι είναι περήφανος για τους παίκτες του ό,τι και αν συμβεί.

"Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Είναι η πέμπτη αναμέτρηση των playoffs. Αναμέτρηση δίχως "αύριο". Η μοναδική διαφορά είναι ότι ήδη έχουμε δώσει 4 αναμετρήσεις και με εξαίρεση την πρώτη οι υπόλοιπες ήταν πανομοιότυπες.

Παρότι παίζουμε στο ΟΑΚΑ,

κάτι πολύ καλό για εμάς, θα προσπαθήσω να μεταδώσω στους παίκτες ότι είναι προνόμιο να αγωνιστούν μπροστά σε τέτοιο κοινό.

Θα είναι πολύ σημαντικό να έχουμε υψηλή συγκέντρωση κι όχι νευρικότητα. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη. Και θα πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη των ριμπάουντ.

Από άποψη τακτικής, προσπαθούμε να προσθέσουμε κάποιες λεπτομέρειες. Θα το δούμε στην πράξη. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ό,τι καινούριο προσπαθήσει να κάνει η Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το καλό είναι πως όλοι οι παίκτες είναι καλά. Δουλέψουμε καλά", δήλωσε στην αρχική του τοποθέτηση ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και συνέχισε λέγοντας:
"Κάθε φορά προσπάθησαν να κάνουν κάτι καινούριο στην επίθεση. Ό,τι προσπαθούν στην άμυνα, για εμάς, έπειτα από 4 αναμετρήσεις, θα 'ναι εύκολο να το διαβάσουμε. Θα το δούμε στην πράξη. Στην επίθεσή τους προσπαθούμε να προετοιμαστούμε βάσει των χαρακτηριστικών κάθε παίκτη. Αν μιλάμε για εκπλήξεις, δε νομίζω να υπάρχουν. Έκπληξη θα 'ναι ο Σχορτσανίτης να κάνει pick and pop και να σουτάρει τρίποντο. Ο Χέντριξ με τη Μπαρτσελόνα ευστόχησε απ' τα 9 μέτρα. Τι να κάνεις;

Ποιοι είναι οι καλύτεροι παίκτες τους; Με αυτούς προσπαθούν να παίξουν. Όπως ήταν πριν απ' την πρώτη αναμέτρηση, έτσι και τώρα. Το ίδιο ισχύει για τη δική τους προετοιμασία. Ίσως γίνεται να αλλάξεις την ποιότητα σε μία επίθεση".
Στην συνέχεια ο Ζοτς αναφέρθηκε στην τακτική αλλά και στον παίκτη-έκπληξη της σειράς από πλευράς Μακάμπι, τον Οχαγιόν:
"Βλέπεις την αναμέτρηση, κάνεις ανάλυση και βλέπεις μερικά στατιστικά, που είναι εμφανή, για παράδειγμα σε ποιους πιστεύει ο προπονητής τους. Έχουν, ας πούμε, 5 παίκτες με 25 λεπτά συμμετοχής κι άλλους με 12-13 λεπτά. H μόνη έκπληξη ίσως είναι οι εμφανίσεις του Οχαγιόν, τα υπόλοιπα είναι όπως όλη τη χρονιά. Όλα αυτά είναι θέματα τακτικής, όπως, για παράδειγμα, στα τελευταία λεπτά αποφάσισε να μη παίξει ο Οχαγιόν και να βάλει τον Μάλετ. Τώρα είναι απλό να πεις πώς έχει η επίθεση της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ποιος σουτάρει, ποιος κάνει pick, ποιος βγαίνει στην απομόνωση.

Aυτή η αναμέτρηση είναι διαφορετική, γιατί έχουν μεσολαβήσει 7 ημέρες, οι προηγούμενες ήταν Τρίτη-Τετάρτη".

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο τον τελικό του NCAA ανάμεσα σε Κεντάκι και Κάνσας, αλλά και τον παίκτη που έχει κλέψει την παράσταση τον Αντονι Ντέιβις.
"Όπως σε όλες τις μεγάλες αναμετρήσεις, πάντα υπάρχει ένας παίκτης που αποφασίζει να κάνει μ
Keywords
Τυχαία Θέματα