ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Σάτο: "Αφιερωμένο στο τρίτο παιδί μου"

O Ρομέιν Σάτο ήταν εκ των διακριθέντων του Παναθηναϊκού στον τελικό με τον Ολυμπιακό και όπως αποκάλυψε ο φόργουορντ του "τριφυλλιού" στην εφημερίδα Sportday είχε έναν επιπλέον λόγο που ήθελε να κατακτήσει το τρόπαιο.

"Αισθάνομαι υπέροχα. Είμαι στα ουράνια όπως και όλη η ομάδα γιατί θέλαμε πολύ να πετύχουμε αυτό τον στόχο. Πάντα ένας τίτλος

είναι σημαντικός. Και ήταν ο πρώτος. Ηταν πάντως ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος και έπρεπε να ήμασταν συγκεντρωμένοι συνέχεια αν και δεν ήμασταν ωστόσο καταφέραμε να πούμε την τελευταία λέξη. Ηταν περίεργο ματς. Στην αρχή ήμασταν μπροστά και στην συνέχεια, κάναμε λάθη, και μας πέρασε ο Ολυμπιακός, αλλά παίξαμε καλά στα κρίσιμα σημεία και πήραμε το τρόπαιο", δήλωσε αρχικά ο Ρομέιν Σάτο στην Sportday και στην συνέχεια πρόσθεσε:

"Ξέραμε όμως ότι επειδή θα είναι ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες, θα έπρεπε να παίξουμε δυνατά στο τελευταίο δεκάλεπτο".

Όσον αφορά για τα συναισθήματά του σημείωσε πως "είμαι ενθουσιασμένος. Την περσινή χρονιά όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό πήρα το πρωτάθλημα και το ευρωπαϊκό, αλλά δεν είχα κατακτήσει το κύπελλο. Ηταν κάτι που μου έλειπε αλλά το πήραμε. Βασικά είμαι ενθουσιασμένος για όλα τα παιδιά γιατί είμαστε μια παρέα. Είμαι μέλος αυτής της ομάδας και είναι το πρώτο μου κύπελλο όπως και σε άλλα παιδιά. Δώσαμε την καρδιά μας".

Σχετικά με αν ο Παναθηναϊκός εκδικήθηκε για τους προηγούμενους δύο τελικούς, ο Ρομέιν Σάτο ήταν ξεκάθαρος: "Όχι δεν είναι θέμα εκδίκησης. Αν σκεφτόμασταν έτσι μπορεί να είχαμε πρόβλημα. Να μην είχαμε καθαρό μυαλό. Την περασμένη χρονιά είχαμε πάρει την Ευρωλίγκα και δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση, αλλά τώρα είχαμε το μυαλό μας και κατακτήσαμε το τρόπαιο".

Για τα σημεία που έκριναν τον τελικό ο κυπελλούχος Ελλάδας για το 2012 είχε να πει πως "η άμυνα είναι πάντα το κλειδί μας. Καλή η επίθεση, αλλά χωρίς αυτή δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Η άμυνα που κάναμε ειδικά στα τελευταία λεπτά ήταν πολύ σημαντική. Εκπληκτική γιατί στο τρίτο δεκάλεπτο δεν ήμασταν καλοί".

Για το αν η κατάκτηση του κυπέλλου θα βοηθήσει στην ψυχολογία της ομάδας ώστε ο Παναθηναϊκός να υλοποιήσει και τους άλλους δύο στόχους του ανέφερε πως "κάθε διοργάνωση είναι διαφορετική. Σίγουρα βοηθάει, αλλά τώρα έχουμε την Ευρωλίγκα με τη Μακάμπι, αλλά και να δούμε τι θέση θα πάρουμε για το πρωτάθλημα. Θα δούμε τι θα γίνει στα πλέι οφ".

Κλείνοντας ο Ρομέιν Σάτο ανέφερε πως "είμαι ευλογημένος που ανήκω στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Είμαι υπερήφανος για αυτή την ομάδα και για αυτό τον λόγο αποφάσισα να μείνω. Το αφιερώνω (σ.σ το κύπελλο) στο τρίτο παιδί μου που θα γεννηθεί σε μία εβδομάδα".

Keywords
Τυχαία Θέματα