ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Πεδουλάκης: "Σημαντικό παιχνίδι για δύο λόγους"

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο την Καντού στο ΟΑΚΑ, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να μιλάει για τη σημασία της συγκεκριμένης αναμέτρησης και να στέκεται στην έλλειψη ψηλών που αντιμετωπίζουν οι πράσινοι.

«Καλησπέρα. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για 2 λόγους: Πρώτον, η Ολίμπια είναι μία καλά δουλεμένη ομάδα, χτυπάει το παιχνίδι. Δεύτερον, με τη νίκη θα πετύχουμε το στόχο μας, που είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το κίνητρο υπάρχει, άρα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα στους ψηλούς. Ουσιαστικά έχουμε έναν ψηλό (σ.σ. Λάσμε). Έχουν τον Μπέινς, ελλείψει Σόφο, θα δημιουργήσει προβλήματα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τα λύσουμε. Απ' την πλευρά μας, έχουμε κάποια πλεονεκτήματα, όπως φάνηκε στο πρώτο παιχνίδι. Πρέπει να κρατήσουμε το αμυντικό κομμάτι, μας κράτησε, όταν δεν τραβήξαμε στην επίθεση. Και να μειώσουμε τα λάθη μας».

«Είμαστε μία καινούρια ομάδα, με παίκτες με μικρή εμπειρία στην Ευρωλίγκα. Σε τόσο υψηλό επίπεδο, σε 2-3 λεπτά μπορείς να καταστραφείς. Το χουμε δει και σε δικά μας ματς και σε άλλων ομάδων. Έχουμε μεγάλα διαγράμματα. Στο Καντού οι κουμανταδόροι κράτησαν ρυθμό, πήραμε δημιουργία κι απ' άλλα παιδιά. Πρέπει να αποκτήσουμε εμπειρίες και να μεγαλώσει σε ποιότητα το πάθος. Τώρα μας λείπουν κάποια παιδιά. Προσπαθούμε να τα καλύψουμε με ομαδική δουλειά. Αν όλα τα παιδιά μας δίνουν 3-5 λεπτά είναι σημαντικά. Στη Φενέρ το χάσαμε για το 3-5 λεπτά. Δύσκολα εκτός έδρας να το αλλάξεις. Επίσης πρέπει να μάθουμε να αποδίσουμε σε υψηλούς ρυθμούς με λιγότερα λάθη. Στο Καντού πήραμε άριστα σχεδόν σ' όλους τους τομείς, πήγε να μας καταστρέφει ο τομέας αυτός. Πρέπει να περιορίσουμε τα αβίαστα λάθη».

«Είναι σε πολύ καλό δρόμο. Ο Μιχάλης (σ.σ. Μπράμος) παίζει 3-4 χρόνια στην Ευρώπη. Πρώτη φορά σε υψηλό επίπεδο. Είναι πιστός στην άμυνα, στην ομάδα. Είναι... σφουγγάρι, αφομιώνει τα πάντα. Έχει αυτοπεποίθηση. Πάντα βοηθούσε αμυντικά, τώρα προσπαθεί και στα υπόλοιπα. Βελτίωσε σουτ του, άλλαξε τεχνική. Απομένει το παιχνίδι με πλάτη και με τη μπάλα στο έδαφος. Τώρα είναι στις θέσεις "2" και "3". Μπορεί να ανέβει επίπεδο. Είναι εργατικός, πολύ θετικός».

«Ο Σόφο είναι off. Όλα τα άλλα θα τα ξέρουμε αύριο. Είναι σημαντικό κομμάτι για εμάς, 15 λεπτά δημιουργικό, βοηθά στη φθορά. Μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον αντίπαλο. Είναι ένα πρόβλημα για εμάς η απουσία του. Το ζούμε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε παιδιά. Πρέπει να ζήσουμε μ' αυτό. Δε γίνεται διαφορετικά. Τον περιμένουμε. Θα κριθεί ο Σκορδίλης, θα δούμε, αν θα μπορεί να παίξει. Σήμερα θα έρθει, ήταν κλινίρης. Έχει χάσει κιλά. Όλα τα άλλα θα τα δούμε».

«Ο Μπανκς, όπως κι όλοι όσοι είναι έξω από Απρίλιο-Μάιο, θέλει φυσική κατάσταση. Στο Καντού πήρε προσπάθειες με προσωπικότητα μέσα απ' τα συστήματα. Ο χρόνος θα κρίνει. Μπορει να πιέσει τη μπάλα. Κάποιες ημέρες είχε κάτω το διάγραμμά του, λόγω καταπόνησης. Θα μας πάρει 1-1,5 μήνα. Αν μπορούμε να πάρουμε λεπτά, θα είναι αρκετά καλό για εμάς. Προσπαθούμε να τον προστατεύσουμε, μέσα-

Keywords
Τυχαία Θέματα