ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Ματσιούλις: «Ευκαιρία για νέα αρχή»

Ο Γιόνας Ματσιούλις με κείμενο του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα αναφέρθηκε στις δυσκολίες του αγώνα κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα, ενώ σχολίασε και τον όμιλο του "τριφυλλιού" στο Top-16 του θεσμού.

Ο Λιθουανός φόργουορντ των "πρασίνων" έγραψε στο blog του στο επίσημο site της Ευρωλίγκα:

«Γεια σε όλους! Είναι ωραίο να σας βλέπω ξανά! Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να απολαύσατε τις διακοπές. Δεν έχουμε πολύ χρόνο για να ξεκουραστούμε, από το πρώτο παιχνίδι στο Top-16 της

Euroleague στις 2 Ιανουαρίου. Και αυτή την εβδομάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Λαμποράλ Κούτσα στην Βιτόρια. Θα είναι ένα μεγάλο ταξίδι και ένα σκληρό παιχνίδι. Παίζουν στην έδρα τους και βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, κάτι που το καταλαβαίνεις εύκολο, βλέποντας τις νίκες του επί της Μάλαγα για την Euroleague και επί της Μπαρτσελόνα για το ισπανικό πρωτάθλημα. Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες νομίζω. Έχουν το πλεονέκτημα ότι παίζουν στην έδρα τους, αλλά είναι μία καλή ευκαιρία για εμάς να έχουμε ένα καλό ξεκίνημα στο Top-16 και να συνεχίσουμε με μία δεύτερη νίκη, μετά το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Μιλάνο στο ΟΑΚΑ.

Ξέρουμε ότι η Λαμποράλ Κούτσα είναι μία διαφορετική ομάδα, από εκείνη που αντιμετωπίσαμε νωρίς στην Κύπρο ή ακόμα και από την ομάδα που παίξαμε στο δεύτερο ματς της κανονικής περιόδου. Θα πάμε στην Βιτόρια με διαφορετική προσέγγιση αυτή την φορά. Η νίκη μας στο πρώτο παιχνίδι επί της Λαμποράλ στην Κύπρο, όπου κερδίσαμε εύκολα, με τη Λαμποράλ να έχει πολλά προβλήματα τραυματισμών, ίσως μα επηρέασε στο δεύτερο παιχνίδι. Ίσως πήγαμε στο γήπεδο τους λίγο χαλαροί. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ξανά. Η προσέγγιση μας ψυχολογικά θα είναι διαφορετική.

Βασικά, είμαστε λίγο διαφορετική ομάδα. Μετά από και εγώ δεν ξέρω πόσο καιρό, έχουμε όλοι υγεία (χτυπήστε ξύλο!). Προπονούμαστε επιτέλους όλοι μαζί! Είχαμε ένα καλό παιχνίδι και καλή νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, που μας έδωσε αυτοπεποίθηση. Μετά είχαμε ένα δεύτερο καλό παιχνίδι απέναντι στο Μιλάνο και νιώθουμε καλύτερα. Είχαμε λίγο τα κάτω μας πριν από αυτά τα παιχνίδια, αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι στο Top-16 έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα.

Επίσης, ξέρουμε και καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι ο όμιλος μας στο Top-16 είναι εξαιρετικός. Όταν βλέπεις το γκρουπ, ξέρεις ήδη ότι δεν θα είναι εύκολο, οπότε δεν μπορείς να χαλαρώσεις. Καμιά φορά, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, μπορεί να δούμε ένα γκρουπ και να πούμε "είναι εύκολο", αλλά αυτό βλάπτει την ομάδα στο τέλος. Ένας πόντος στο σύνολο μπορεί να κάνει την διαφορά αργότερα. Θα πρέπει να παίξουμε με αυτοπεποίθηση. Αν μπορούμε να νικήσουμε με 10 πόντους, θα πρέπει να νικήσουμε με 10 πόντους και όχι με 8. Αυτή η μικρή διαφορά ίσως είναι ικανή να βλάψει την ομάδα στην διάρκεια της διαδρομής. Είναι ένα δύσκολο γκρουπ, που ίσως σου δώσει την δυνατότητα να παίξεις με έναν πιο αδύναμο αντίπαλο στην επόμενη φάση, αλλά για να λέμε και την αλήθεια, δεν νομίζω ότι μπορεί να βρει κανείς εύκολο αντίπαλο στα πλέι οφς.

Αλλά θα δούμε... Είμαστε ακόμα στην δεύτερη αγωνιστική του Top-16 και πρέπει να κρατήσουμε το μυαλό μας στο παιχνίδι που έχουμε μπροστά, αυτή την εβδομάδα στην Βιτόρια.

Μέχρι την επόμενη φορά, να είστε καλά...».

Keywords
Τυχαία Θέματα