ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Ιτούδης: "Νίκη μέσα στο ΣΕΦ για να πάρουμε τον τίτλο"

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος περνάει από το ΣΕΦ και το σπάσιμο της έδρας του Ολυμπιακού, όπως τόνισε ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος έριξε την μπηχτή του για τον Βασίλη Σπανούλη τονίζοντας ότι οι "ερυθρόλευκοι" επέστρεψαν στον αγώνα κατά την διάρκεια της απουσίας του αρχηγού τους, όπως είχαν κάνει και στον τελικό της Ευρωλίγκα.

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μέσω του προσωπικού του blog

στο www.paobcblog.gr. ανέλυσε τον δεύτερο τελικό των "αιωνίων", υπογράμμισε για ακόμη μια φορά το πόσο σημαντικό είναι ο Παναθηναϊκός να παίρνει βοήθεια από όλους τους παίκτες του και ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξή του.

"Το πρώτο που θα πρέπει να πω είναι συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μας… Και τους χρειαζόμαστε όλους. Το έχει πει ο Ζέλικο πολλές φορές, το επαναλαμβάνουμε ότι χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες, γιατί είναι μια σειρά πολύ δυνατή. Θα πρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κάθε τομέα είτε πρόκειται απλά για ένα σκριν ή μια βοήθεια, που μπορεί να αποδειχθούν πολύ σημαντικά στη ροή της αναμέτρησης.

Ισοφαρίσαμε τη σειρά, ξέρουμε καλά πως για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα θα πρέπει να σπάσουμε την έδρα του αντιπάλου, ενός αντιπάλου καλού, που πηγαίνει πολύ στο physical game, κάτι στο οποίο θα πρέπει να ανταπεξέλθουμε. Είναι ένα μάθημα που πήραμε από το πρώτο παιχνίδι και αποδείχθηκε πολύ χρήσιμο σε αυτό το δεύτερο.

Στη διάρκεια του δεύτερου τελικού υπάρχουν τρία μομέντουμ, τα οποία είναι καθοριστικά για την έκβαση της αναμέτρησης. Το ένα ήταν αυτό στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν κάναμε ένα 16-0. Στο διάστημα αυτό είχαμε την κυριαρχία στα ριμπάουντ, τρέξαμε καλά στο ανοιχτό γήπεδο, παίξαμε πολύ καλή άμυνα στην περίοδο αυτή. Σημειώσαμε 29 πόντους με 7/7 βολές, έχουμε κερδίσει κατά κράτος στα ριμπάουντ με 13-4, έχουμε ισορροπία σε λάθη – κλεψίματα και έχουμε επιπλέον 5 ασίστ: 4 κλεψίματα, 4 λάθη, 5 ασίστ. Με ένα ράνκινγκ στο δεκάλεπτο αυτό 41-10.

Το δεύτερο ξεκίνησε αργότερα στο τρίτο δεκάλεπτο και συνέχισε στο τέταρτο, όταν ο Ολυμπιακός, κάτι το οποίο έτσι κι αλλιώς περιμέναμε, γιατί μιλάμε για μια καλή ομάδα, παίζοντας στα όρια του φάουλ και με σωστή καθοδήγηση, επέστρεψε στο παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα 2’53’’ πριν τη λήξη της περιόδου, έχουμε δύο φάουλ ακόμη να δώσουμε και γίνεται το 4ο γκολ φάουλ του Χάινς. Είναι ένα ακόμη στοιχείο το οποίο θα πρέπει να αφαιρέσουμε, γιατί ο Ολυμπιακός έχει πάρει πολλές φάσεις τέτοιες. Θα πρέπει να δουλέψουμε στον τομέα αυτόν. Από εκεί ξεκινώντας οι 16 πόντοι της διαφοράς γίνονται 8 με την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου με ένα επιμέρους 4-12.

Ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο για εμάς στην επιστροφή του Ολυμπιακού, το οποίο έχουμε επισημάνει στους παίκτες μας είναι αγωνίστηκε χωρίς τον ηγέτη και καλύτερό του παίκτη, τον Βασίλη Σπανούλη, όπως είχε γίνει και στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ. Απόντος του Σπανούλη οι υπόλοιποι παίκτες όπως ο Μάντζαρης, ο Παπανικολάου, ο Χάινς, ο Πρίντεζης αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε σχετικά γρήγορα στο παιχνίδι. Ένα πολύ

Keywords
Τυχαία Θέματα