ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Γκιστ: "Τα καρφώματα μού δίνουν αυτοπεποίθηση" (vid)

Ο Τζέιμς Γκιστ εμφανίστηκε ανυπόμονος να ξεκινήσει η φετινή σεζόν ενώ τόνισε πως παίρνει ψυχολογία όταν καρφώνει τη μπάλα.

Πέρυσι πήγες στην μέση της χρονιάς στην ομάδα, αλλά φέτος ξεκίνησες από την αρχή και πήρες μέρος και στην προετοιμασία.

"Πραγματικά είμαι ενθουσιασμένος. Ξέρω ακριβώς τι περιμένουν από εμένα και πώς είναι τα πράγματα. Το να αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό είναι μία μεγάλη ευκαιρία. Είμαι ενθουσιασμένος γι' αυτή τη σεζόν. Έχουμε μία νέα ομάδα, νέους στόχους κι ανυπομονώ να δω τι θα συμβεί

στη χρονιά".

-Πώς είναι να καρφώνεις στο Ο.Α.Κ.Α. μπροστά σε τόσο ένθερμο κοινό;

"Είναι απίστευτο συναίσθημα να ακούς τις κραυγές απ' τον κόσμο. Είναι πάντα ένα μοναδικό συναίσθημα. Αλλά δεν είναι μόνο για τον κόσμο. Είναι και για την ομάδα, αλλά και μερικές φορές και για εμένα. Αν καρφώσω, μπορεί να πάρω ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μου, να βγάλω μεγαλύτερη ενέργεια".

-Στον Παναθηναϊκό επέστρεψαν οι Μπατίστ και Φώτσης κι αποκτήθηκαν κι άλλοι παίκτες. Τι περιμένεις από αυτούς;

"Φέρνουν πολλά στην ομάδα. Η επιστροφή των Μπατίστ και Φώτση φέρνει εμπειρία στην ομάδα. Είναι έμπειροι παίκτες, οι οποίοι θα βοηθήσουν, ιδίως προς το τέλος της χρονιάς. Συγχρόνως βοηθούν και μέσα στο παιχνίδι, αφού ξέρουν πότε να πάρουν μία προσπάθεια, πότε να κάνουν ένα φάουλ. Έχουν την εμπειρία κι αυτό είναι σημαντικό για την ομάδα. Ο Πινγκ είναι ο πρώτος Κινέζος που θα παίξει στην Ευρωλίγκα. Θα είναι μία μεγάλη εμπειρία για εκείνον. Στην προπόνηση μαθαίνει γρήγορα. Ο κόουτς του δίνει πληροφορίες κι όλοι προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε να του μάθουμε αυτά που πρέπει για να τα καταφέρει. Ο Γιάνκοβιτς είναι σαν τον Παππά. Θα μας δώσουν μεγάλη ενέργεια. Μου αρέσει η ικανότητα του Βλάντο να δημιουργεί και να σκοράρει. Ο Νίκος (σ.σ. Παππάς) είναι ένας επιθετικός παίκτης. Ένα πράγμα που μου αρέσει στο παιχνίδι του είναι ότι δε φοβάται. Προς το τέλος της σεζόν, θα αντιμετωπίσει ορισμένους απ' τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και στην Ευρώπη και δε δείχνει να φοβάται".

Πώς βλέπεις τον όμιλο της Ευρωλίγκας (σ.σ. Μακάμπι Τ.Α., Λοκομοτίβ Κουμπάν, Λαμποράλ Κούτσα, Ερυθρός Αστέρας & Λιέτουβος Ρίτας);

"Είναι ένας δυνατός όμιλος. Η Μακάμπι αποκλείστηκε στα προημιτελικά όπως κι εμείς κι είναι καλύτερη χρόνο με το χρόνο. Η Λαμποράλ είναι μία δυνατή ομάδα όπως όλες οι ισπανικές. Έχουν καλούς παίκτες, καλό προπονητή και σίγουρα θα μας δυσκολέψουν. Η Κουμπάν είναι μία καινούρια ομάδα. Είναι μία ομάδα που δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Ο Ερυθρός Αστέρας παίζει στη Χάλα Πιονίρ και σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να συγκεντρωθουμε στο κάθε παιχνίδι, να πάρουμε κάθε ματς σοβαρά".

-Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός προκειμένου να κάνει το επόμενο βήμα και να φτάσει στο Final Four;

"Δεν έχω βρεθεί ποτέ στο Final Four, οπότε είναι δύσκολο να απαντήσω. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Πέρυσι ήμασταν δύο κατοχές μακριά απ' την πρόκριση στα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα. Είχαμε μία μεγάλη σειρά, αλλά όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, να κυνηγήσουμε κάθε μπάλα. Όλα αυτά είναι οι λεπτομέρειες που σου δίνουν τη νίκη".

Keywords
Τυχαία Θέματα