ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Στη μάχη ο πρωταθλητής Ευρώπης!

Πρώτο τζάμπολ σήμερα (11/10) στην Ευρωλίγκα, με τον πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακό, να ρίχνεται στη μάχη κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ στο ΣΕΦ (21:00), στοχεύοντας στη νίκη και γενικότερα στην υπεράσπιση του βαρύτιμου τροπαίου που με τόσο κόπο κατέκτησε πέρυσι.

Την περασμένη σεζόν στην αντίστοιχη χρονική περίοδο οι ερυθρόλευκοι ξεκινούσαν τις υποχρεώσεις τους με αμφιβολίες για το αν θα καταφέρουν να φτάσουν στο Top

16 της διοργάνωσης. Ωστόσο, φέτος ο πήχης έχει ανέβει κατακόρυφα άπαντες στην Ευρώπη γνωρίζουν τι εστί Ολυμπιακός και φυσικά οι αντίπαλοί του θα παλέψουν με νύχια και με δόντια προκειμένου να τον εκθρονίσουν. Οι Πειραιώτες δεν μπορούν πλέον να βασίζονται στο στοιχείο του αιφνιδιασμού, καθώς πέρυσι έπιασαν στο ύπνο πολλές ομάδες που δεν υπολόγιζαν το σύνολο του Ντούσαν Ίβκοβιτς, όμως τη φετινή χρονιά ο Ολυμπιακός έχει στα θετικά ότι διατήρησε τον κορμό του και επιπλέον η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση των παικτών βρίσκεται στα ύψη, αφού γνωρίζουν πολύ καλά τι είναι ικανοί να πετύχουν.

Απόψε, στο ΣΕΦ, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν θα βρίσκεται ασφαλώς στο 100% των δυνατοτήτων της, αφού πέραν του ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς στη σεζόν, ο Ολυμπιακός έχει δώσει μόνο ένα επίσημο παιχνίδι, αυτό για το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στη Νέα Κηφισιά. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο πρώην τεχνικός του Πανιωνίου, ο οποίος θέλει να δει από τους παίκτες του να βγάλουν πολλή ενέργεια, τρεξίματα και δύναμη, ώστε να καθαρίσουν την Κάχα. Ο Έλληνας προπονητής θα έχει κανονικά στη διάθεσή του τον Έισι Λο, ωστόσο αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Στράτου Περπέρογλου. Ο Αμερικανός γκαρντ ξεπέρασε τη θλάση που τον ταλαιπωρούσε και θα δώσει το παρών στην αναμέτρηση με τους Ισπανούς, όμως, από την άλλη, ο Περπέρογλου έχει ενοχλήσεις στον αστράγαλο.

Σχετικά με την αντίπαλο του Ολυμπιακού τώρα, την Κάχα Λαμποράλ, το καλοκαίρι έχασε το μεγάλο της αστέρι, Μίρζα Τελέτοβιτς, αλλά και τον παίκτη που ήταν το… μυαλό της ομάδας, τον Πάμλπο Πριγκιόνι. Αμφότεροι μετακόμισαν στο NBA, ο πρώτος για λογαριασμό των Νετς και ο δεύτερος των Νικς. Το πρώτο… βιολί των Ισπανών θα είναι ο πολύπειρος Αντρές Νοτσιόνι. Όσον αφορά τον αποψινό αγώνα, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Τέιλορ Ροτσέστι, ο οποίος έχει διάστρεμμα, ενώ αμφίβολος είναι ο Μίλκο Μπιέλιτσα λόγω τενοντίτιδας. Η Κάχα έχει δώσει δύο επίσημα παιχνίδια μέχρι στιγμής στο ισπανικό πρωτάθλημα, όπου την πρώτη αγωνιστική έχασε με 88-75 από τη Σαραγόσα στην Αραγονία και τη δεύτερη διέλυσε, 90-70, την Καχασόλ στη Βιτόρια.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας της Ευρωλίγκας:

Α’ Όμιλος

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Χίμκι (11/10, 21:45)

Καντού-Ολίμπια Λιουμπλιάνα (11/10, 21:45)

Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός (12/10, 22:30)

Β’ Όμιλος

Σαλόν-Πρόκομ (11/10, 21:00)

Ουνικάχα Μάλαγα-Μακάμπι Τελ Αβίβ (11/10, 21:45)

Σιένα-Άλμπα Βερολίνου (12/10, 21:45)

Γ’ Όμιλος

Ζαλγκίρις Κάουνας-Τσεντεβίτα (11/10, 19:45)

Ολυμπιακός-Κάχα Λαμποράλ (11/

Keywords
Τυχαία Θέματα