ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Σπανούλης: "Εχουμε κερδίσει δύο τελικούς..."

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν για ακόμη μία φορά ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού κι εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο οι πρωταθλητές Ευρώπης πήραν τη νίκη απέναντι στην Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο.

"Το παιχνίδι ήταν τελικός και για τις δύο ομάδες. Το ξέραμε εξ αρχής αυτό. Καταφέραμε να κάνουμε μια σπουδαία εμφάνιση και αυτό γιατί παίξαμε πολύ καλά σε άμυνα και επίθεση και κάναμε σωστά μικρά πράγματα που χρειάζεται να γίνονται στο

παρκέ", δήλωσε αρχικά ο V-Span και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Η άμυνα μάς έδωσε ψυχολογία και αυτοπεποίθεση για να σουτάρουμε με πολύ καλά ποσοστά στην επίθεση μας και ουσιαστικά ήταν το στοιχείο που μας έδωσε τη νίκη".

Οσον αφορά την συνέχεια στην διοργάνωση σημείωσε πως "η Ζαλγκίρις και η Εφές έχουν ήδη προκριθεί γιατί είναι πολύ φορμαρισμένες αυτή την περίοδο. Σήμερα εμείς κάναμε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση, αλλά πρέπει να παραμείνουμε σοβαροί και να συνεχίσουμε την δουλειά μας. Το προπονητικό τιμ έκανε εξαιρετική δουλειά για να μας προετοιμάσει για έναν τελικό και όλοι οι παίκτες έχουμε καταλάβει ότι το μπάσκετ πλέον δεν είναι μόνο οι πόντοι, αλλά να μαρκάρεις τον καλύτερο παίκτη της αντίπαλης ομάδας, να κάνεις τρία καλά σκριν και να πάρεις και πέντε ριμπάουντ".

Ο αρχηγός των πρωταθλητών Ευρώπης στάθηκε και στο... μέταλλο της ομάδας του: "Πέρσι κατακτέσημε την Ευρωλίγκα αλλά αυτό μας έχει βάλει περισσότερη πίεση. Φέτος έχουμε δώσει δύο τελικούς μέχρι τώρα και τους έχουμε και κερδίσει και τους δύο. Με Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και με Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο τώρα, αυτό κάτι σημαίνει".

Οι φίλοι της Μιλάνο χειροκρότησαν τον Ολυμπιακός μετά την επικράτησή του επί της αγαπημένης τους ομάδας και ο Βασίλης Σπανούλης ανέφερε χαρακτηριστικά πως είναι τρομερή τιμή για εμένα και για την ομάδα μου να μας χειροκροτούν αντίπαλοι και είμαι υποχρεωμένος να συνεχίσω εγώ και οι συμπαίκτες μου".

Keywords
Τυχαία Θέματα