ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Σπανούλης: "Αποδείξαμε πως είμαστε οι καλύτεροι!"

Την καλύτερη απάντηση σε όσους τον αμφισβήτησαν και πέρσι αλλά και φέτος έδωσε ο Ολυμπιακός με το back to back σύμφωνα με τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος αναφέρθηκε με τα πλέον κολακευτικά σχόλια στον Γιώργο Μπαρτζώκα και ξεκαθάρισε ότι πρώτα θέλει το πρωτάθλημα και μετά θα συζητήσει για το μέλλον του...

Τα όσα είπε ο αρχηγός του Ολυμπιακού στον Real FM:

Για

την ανατροπή: "Ήταν κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Μπήκαμε νωθροί, μας αιφνιδίασε η Ρεάλ, μας έκλεισαν όλους τους διαδρόμους. Με την βοήθεια του Σλούκα, του Περπέρογλου, του Άντιτς και του Κατσίβελη, τα παιδιά έβγαλαν ενέργεια και μειώσαμε την διαφορά και πιστέψαμε στον εαυτό μας.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμουν καλός, δεν βοήθησα την ομάδα. Δεν είχα καθαρό μυαλό να διαβάσω το παιχνίδι. Όταν κόουτς με έβαλε στον πάγκο, εκτός από το να χειροκροτάω και να ενθαρρύνω τα παιδιά, σκεφτόμουν πως μπορώ να βρω λύσεις και να βοηθήσω την ομάδα μου. Το ίδιο έκανα στο ημίχρονο και βγήκα στο δεύτερο μέρος για να βοηθήσω την ομάδα μου".

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα: "Έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα να παίρνουμε τίτλους με κορυφαία ονόματα όπως ο κύριος Ομπραντοβιτς και κύριος Ίβκοβιτς. Για πρώτη φορά κλήθηκε ένας Έλληνας προπονητής να αναλάβει αυτό το έργο. Ήταν τυχερός και άτυχος. Τυχερός γιατί είχε στη διάθεση του μία ομάδα με πολύ καλούς προέδρους και παίκτες και άτυχος γιατί πήρε την πρωταθλήτρια Ευρώπης, συνεπώς το άγχος ήταν ακόμα μεγαλύτερο.

Το μπάτζετ μειώθηκε και άλλο από πέρσι και η Ευρωλίγκα έγινε πιο δύσκολη, γιατί είχε περισσότερους αγώνες και είναι φαινόμενο εδώ να αμφισβητούμε και να προσπαθούμε να βρούμε τι φταίει.

Ο κόουτς αξίζει πολλά συγχαρητήρια. Τα αξίζει γιατί πέρασε δύσκολα και αμφισβητήθηκε πάρα πολύ. Είναι ήρεμος άνθρωπος, καλλιεργημένος με παιδεία, είναι άρρωστος με το μπάσκετ, μελετάει πολύ και θέλει πάρα πολύ να πετύχει. Θέλει να βελτιώνεται και είναι ανοικτός με όλους τους ανθρώπους".

Το βασικό συστατικό στοιχείο της φετινής επιτυχίας: "Φέτος αν κάποιος είχε και την παραμικρή αμφισβήτηση για την περσινή κατάκτηση, φέτος κυριαρχήσαμε, αποδείξαμε πως είμαστε η καλύτερη ομάδα. Στα θετικά ήταν το γεγονός ότι κρατήσαμε τον κορμό μας και ήρθαν 2-3 παίκτες πάρα πολύ καλοί. Το μυστικό της επιτυχίας μας είναι χημεία που έχουμε, οι ρόλοι. Είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτούν οι παίκτες τον ρόλο τους γιατί όλοι θεωρούν ότι μπορούν το κάτι παραπάνω. Αλλά στην ομάδα όλοι αποδέχτηκαν τον ρόλο τους. Είναι λογικό να υπάρχει ένταση μέσα στην χρονιά, καθώς είμαστε τόσες ώρες μαζί, αλλά πάντα τα βρίσκουμε και όλοι κάνουμε τον ρόλο μας".

Ποια επιτυχία ξεχωρίζει την ατομική ή την ομαδική: "Χωρίς δεύτερη σκέψη ξεχωρίζει η ομαδική επιτυχία. Να σηκώνεις το Κύπελλο μαζί με τους παίκτες σου, τους οπαδούς, τους προέδρους είναι ασύλληπτο. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Δεν είναι τένις, δεν είναι πινγκ πονγκ, χρειάζεται ομαδική προσπάθεια για να τα καταφέρεις και για αυτό διαλέγω χωρίς δεύτερη σκέψη την κατάκτηση της κούπας".

Για το αν θα παραμείνει στον Ολυμπιακό: "Θα δούμε. Δεν έχουμε μιλήσει αυτή τη στιγμή. Είχαμε πει να μιλήσουμε με την διοίκηση μετά το τέλος της χρονιάς. Τώρα θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και μετά θα συζητήσουμε. Το κλίμα και η διάθεση και των δύο πλευρών είναι πάρα πολύ καλή".

Keywords
Τυχαία Θέματα