ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Σλούκας:"Τιμή να συνεργάζομαι με Ίβκοβιτς και Σπανούλη"

Για τα όνειρά του, το ίνδαλμα που είχε όταν ξεκινούσε το μπάσκετ αλλά και το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, μίλησε ο Κώστας Σλούκας.

Ο νεαρός γκαρντ του Ολυμπιακού, παραχώρησε συνέντευξη στο νέο τεύχος του Top Scorer που κυκλοφορεί.

Όταν ξεκινούσες το μπάσκετ είχες κάποιο ίνδαλμα;

"Μεταξύ των παικτών που θαύμαζα εδώ και χρόνια ήταν

ο Βασίλης Σπανούλης. Γι’ αυτό αποτελεί τεράστια χαρά και τιμή που συνεργάζομαι μαζί του. Κερδίζω καθημερινά από εκείνον, όχι μόνο στην προπόνηση, αλλά και καθημερινά στις μεταξύ μας συζητήσεις. Είναι δίπλα μου και με συμβουλεύει. Αποτελεί κέρδος που συνυπάρχω μαζί του, κάτι που ισχύει και με τους εμπειρότερους παίκτες της ομάδας".

Τι όνειρα έχεις από εδώ και το εξής;

"Πάντα υπάρχουν όνειρα. Τα βασικότερα είναι η καθιέρωση σε Ολυμπιακό και Εθνική ομάδα, που αποτελεί όνειρο για κάθε αθλητή. Από εκεί και πέρα πηγαίνω βήμα βήμα. Θέτω κοντινούς στόχους. Θέλω να κατακτήσω τίτλους με την ομάδα μου, τον Ολυμπιακό, και από εκεί και πέρα βλέπουμε".

Θεωρείς ότι έπειτα από ένα χρόνο δανεισμού στον Άρη είσαι έτοιμος να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη;

"Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να κάνω αυτό που μου ζητά ο προπονητής μου. Έχω πολλά πράγματα ακόμη να βελτιώσω. Ήδη, πέρσι και φέτος, με τη βοήθεια των προπονητών μου έχω βελτιώσει αρκετά πράγματα, όπως την άμυνα. Αλλά, όπως και να 'χει, έχω ακόμη πολλά πράγματα να βελτιώσω".

Πώς βλέπεις το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια;

"Είναι σημαντικό για το δέσιμο της ομάδας το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια. Αυτό οφείλεται κυρίως στους χαρακτήρες των παιδιών, που είναι εξαιρετικοί. Είναι βασικό για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό να έχει καλό κλίμα".

Πάντως, εκτός από σένα, στην ομάδα υπάρχουν κι άλλοι νεαροί παίκτες, όπως ο Μάντζαρης, ο Κατσίβελης, ο Παπανικολάου κ.ά.

Ολυμπιακός δείχνει μια διάθεση να κοιτάξει το μέλλον. Εμείς, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε με το παρόν. Να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται την ομάδα. Το τι θα γίνει του χρόνου και του παραχρόνου θα δείξει".

Πώς είναι να συνεργάζεσαι με έναν τόσο σπουδαίο προπονητή, όπως ο κ. Ίβκοβιτς;

"Αναμφισβήτητα ο κύριος Ίβκοβιτς είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Είναι τιμή μου που συνεργάζομαι μαζί του. Έχει διαγράψει μια εξαιρετική πορεία στην καριέρα του και δεν έχει τίποτα να αποδείξει. Καθημερινά κερδίζω από αυτόν. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα τόσο εκείνον όσο και τους συνεργάτες του".

*Μπορείτε να διαβάσετε την υπόλοιπη συνέντευξη του Κώστα Σλούκα στο νέο τεύχος του Top Scorer που κυκλοφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα