ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | ΣΕΦ με... σκόρδο!

Υποτίθεται ότι ο Ολυμπιακός βρισκόταν υπό μεγάλη πίεση πριν από την αναμέτρηση με τη Φενέρ. Μετά από δύο ήττες που πλήγωσαν τον εγωισμό τους (βλέπε Παναθηναϊκός-ΚΑΟΔ), οι «ερυθρόλευκοι» κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια ισχυρή ομάδα κι έναν προπονητή, ο οποίος, στους περισσότερους οπαδούς των πρωταθλητών Ευρώπης, τους ανάβει τα... λαμπάκια!

Κι όμως... Το «μενού» στο φαληρικό στάδιο, είχε «ΣΕΦ» που σερβίρισε «γεμάτα πιάτα» από σκόρδο, που ως γνωστόν κατεβάζει την πίεση! Όπου... σκόρδο, βάλτε τα τρίποντα

που εξαπέλυσαν κατά ριπάς οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, τον χαρακτήρα που επέδειξαν και το «μέταλλο», που και οι... τυφλοί βλέπουν ότι αυτή η ομάδα διαθέτει.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με μάτι που «γύαλιζε». Η εκπληκτική εκκίνηση του Σπανούλη προοικονομούσε τη συνέχεια: οι Τούρκοι θα έπρεπε να φτύσουν αίμα για να φύγουν νικητές. Ο Περπέρογλου μάλλον πέρασε τις λευκές εμφανίσεις της Φενέρ με αυτές της Ρεάλ από τον περσινό τελικό της Ευρωλίγκα και έκανε... όργια, οι υπόλοιποι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν ό,τι περισσότερο μπορούσαν και αποδείχθηκε για πολλοστή φορά το εξής: για να κερδίσεις στο μπάσκετ, πρέπει να βάλεις την μπάλα στο καλάθι! Ναι, η άμυνα σου δίνει σιγουριά, σε μια άσχημη επιθετικά μέρα μπορεί να σε κρατήσει μέσα στο παιχνίδι της νίκης, ωστόσο για να «σκοτώσεις» τον αντίπαλο πρέπει να πετύχεις μεγάλα σουτ. Σουτ, τα οποία θα σου δώσουν αυτοπεποίθηση και θα μπλοκάρουν την αντίπαλη άμυνα.

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να ρίξει σχεδόν κατοστάρα στη Φενέρ για να νικήσει. Ευτύχησε να έχει σε σπουδαία βραδιά, τόσο τον Σπανούλη (ατυχής η έμπνευση του Ομπράντοβιτς να αναθέσει στο ξεκίνημα το μαρκάρισμά του στον ΜακΚάλεμπ, που τον έχανε στο πρώτο βήμα) όσο και τον Περπέρογλου. Μάντζαρης και Λοτζέσκι σημείωσαν κι αυτοί σημαντικά καλάθια και γενικά όποτε οι πρωταθλητές Ευρώπης ήθελαν ένα μεγάλο σουτ το είχαν.

Πριν από το συγκεκριμένο ματς, ο Κώστας Σλούκας είχε τονίσει ότι η ομάδα του θα χρειαστεί να νικήσει έστω και με μισό πόντο. Ε, λοιπόν, ο Ολυμπιακός νίκησε με 13! Μια διαφορά, η οποία μπορεί να να αποδειχθεί καθοριστική στο τέλος, αφού ο όμιλος αναμένεται να έχει ιδιαίτερα αμφίρροπη εξέλιξη και οι ισοβαθμίες ίσως κρίνουν πολλά.

Αυτό που πρέπει κυρίως να κρατήσουμε από τη νίκη των Πειραιωτών κόντρα σε μια ομολογουμένως ποιοτική ομάδα όπως η Φενέρ, είναι πως μπόρεσαν να αντιδράσουν σε μια δύσκολη χρονικά συγκυρία, όπου φαινόταν ότι παίρνουν την κάτω βόλτα. Κακά τα ψέματα, πολλές φορές στο μπάσκετ, η επιτυχία από την αποτυχία μπορεί να απέχουν μεταξύ τους... ένα σουτ. Το πάθος, όμως, η σιγουριά στις κινήσεις των παικτών -κάτι που είδαμε ακόμα κι όταν η τουρκική ομάδα πλησίασε σε απόσταση αναπνοής- και ο... διαστημικός ρυθμός, που κατά διαστήματα αποκτά ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του, συνιστούν το καλύτερο αντίδοτο για οποιεσδήποτε συνθήκες πίεσης. Σαν το... σκόρδο ένα πράγμα!

Keywords
Τυχαία Θέματα