ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Μάντζαρης: "Ούτε στο όνειρό μου..."

Η φετινή σεζόν ήταν εντυπωσιακή τόσο για τον Βαγγέλη Μάντζαρη, όσο και για τον Ολυμπιακό. Ο ταλαντούχος γκαρντ κέρδισε με το... σπαθί του μία θέση θέση στα πλάνα του Ντούσαν Ίβκοβιτς κι ετοιμάζεται να συμμετάσχει στο πρώτο φάιναλ φορ της καριέρας του.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα και όπως ήταν φυσικό ρωτήθηκε για τον ημιτελικό με την Μπρατσελόνα: "Το κλειδί θα είναι η άμυνά μας, που είναι

το μεγαλύτερό μας όπλο μέχρι τώρα. Παίζουμε εναντίον μίας ομάδας που έχει πολλούς καλούς παίκτες στην επίθεση, όπως είναι ο Ναβάρο που είναι ένας από τους καλύτερους της Ευρώπης. Μετά την άμυνα θα είναι το ριμπάουντ Η ομάδα που θα επιβάλει τον ρυθμό της, θα είναι και το φαβορί για να νικήσει το παιχνίδι. Σε αυτούς τους αγώνες δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Όλοι λένε πως είμαστε το αουτσάιντερ. Στους ημιτελικούς και στους τελικούς όλα μπορούν συμβούν. Πιστεύω στις δυνάμεις μας και ότι μπορούμε να νικήσουμε. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο και ο Βασίλης Σπανούλης είναι οι πρώτοι σκόρερ των ομάδων. Όποιος είναι σε καλύτερη ημέρα, θα βοηθήσει την ομάδα του να πάρει τη νίκη".

Όσον αφορά για το πώς ο Ολυμπιακός σκοπεύει να σταματήσει τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο σημείωσε ότι "πιστεύω πως θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να μην τον αφήσουμε να σκοράρει πολύ. Όταν δεν σκοράρει, η Μπαρτσελόνα έχει πρόβλημα. Επίσης, δεν πρέπει να τον αφήσουμε να δημιουργήσει. Θα είμαι συγκεντρωμένος σε εκείνον και θα προσπαθήσω να τον κάνω να υποπέσει σε λάθη".

Για τα όσα κατάφερε φέτος, ο Βαγγέλης Μάντζαρης ανέφερε πως "για εμένα ήταν μία μεγάλη έκπληξη. Αν μου έλεγε κάποιος το καλοκαίρι πως θα ήμουν ο αρχικός γκαρντ του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ, δεν θα το φανταζόμουν ούτε στο καλύτερό μου όνειρο. Αυτό συνέβη όμως. Είμαι χαρούμενος για την ομάδα μου. Ανυπομονώ για το φάιναλ φορ και γιατί όχι να πάμε στον τελικό και να πάρουμε το τρόπαιο;"

Σχετικά με τον αν ένας δυνατός ημιτελικός μπορεί να επηρεάσει τον νικητή του στον τελικό υπογράμμισε ότι "το να παίξεις δύο σκληρά ματς σε 72 ώρες είναι κάτι πολύ δύσκολο. Όταν πας στον τελικό πιστεύω πως δεν υπάρχει κούραση. Στο τελικό πρέπει να νικήσεις".

Τι είναι προτιμότερο σε φάιναλ φορ; Να είσαι το αουσάιντερ ή το φαβορί; Για τον Βαγγέλη Μάντζαρη η απάντηση είναι απλή: "Είμαστε το πρώτο αουτσάιντερ του φάιναλ φορ. Δεν υπάρχει πίεση. Μόνο καλά πράγματα μπορούν συμβούν. Πιστεύω πως είναι καλύτερα να πας στο φάιναλ φορ σαν αουτσάιντερ παρά σαν φαβορί".

Keywords
Τυχαία Θέματα