ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | "Καθάρισε" με Πρίντεζη, Ντάνστον

Αήττητος (αλλά όχι... πρώτος λόγω του -2) παρέμεινε Ολυμπιακός, που για 35 λεπτά τα χρειάστηκε απέναντι στον ΠΑΟΚ, όμως επικράτησε με 78-70, στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν αρκετά κουρασμένοι

και συνάντησαν δυσκολίες απέναντι στους καλά διαβασμένους Θεσσαλονικείς, που υπέστησαν την πρώτη τους φετινή ήττα. Το δίδυμο Γιώργος Πρίντεζης (21 πόντοι, 11 ριμπάουντ)-Μπράιαντ Ντάνστον (13 πόντοι, 3 κλεψίματα, 3 κλεψίματα) έκανε τη διαφορά για τους Πειραιώτες, ενώ αξιόλογη απόδοση είχαν οι Έισι Λο (12 πόντοι), Βαγγέλης Μάντζαρης (9 πόντοι με 2/3 τρίποντα και 5 ριμπάουντ) και Στράτος Περπέρογλου (11 πόντοι).

Ο Βασίλης Σπανούλης (2 πόντοι με 1/7 σουτ εντός πεδιάς) περιορίστηκε κυρίως στα οργανωτικά του καθήκοντα (μοίρασε 5 ασίστ), ενώ ο Ματ Λοτζέσκι κινήθηκε στα... ρηχά με μόλις 5 πόντους και κακά ποσοστά (2/6 δίποντα, 0/2 τρίποντα). Για τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν κυρίως οι Κούπερ (18 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Μπόγρης (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ), Χαραλαμπίδης (12 π.) και Τσαϊρέλης (10 π.)...

Ο αγώνας...

Οι Λο, Σπανούλης, Λοτζέσκι, Πρίντεζης και Ντάνστον ήταν οι "βασικοί" για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ενώ ο Σούλης Μαρκόπουλος επέλεξε τους Κούπερ, Χαραλαμπίδη, Κασελάκη, Τσαϊρέλη και Μπόγρη. Με καλάθια των Ματ Λοτζέσκι και Μπράιαντ Ντάνστον ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με ένα γρήγορο 4-0, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν παραδόθηκαν στη... μοίρα τους και απάντησαν με σερί 7-0 (5 πόντοι Κούπερ και ένα καλάθι Μπόγρη), εκμεταλλευόμενοι και τα γρήγορα φάουλ του Ντάνστον για το 4-7.

Ο Γιώργος Πρίντεζης άρχισε να βρίσκει ρυθμό και οι Πειραιώτες ανέκτησαν το προβάδισμά τους (11-9 στο 5'), όμως το επιθετικό κρεσέντο του Κώστα Χαραλαμπίδη έφερε τον ΠΑΟΚ στο +7 (13-19), με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει 16-20, χάρη σε 1/2 βολές του Μπέγκιτς και εύστοχο μακρινό σουτ του Περπέρογλου. Σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι ήταν νωθροί και χωρίς πάθος, έχοντας λάθος επιλογές στην επίθεση και αργές περιστροφές στην άμυνα.

Ο Έισι Λο με περίτεχνη ενέργεια και καλάθι από κοντά μείωσε σε 18-20 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, όμως στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πήρε... φωτιά και χάρη στον εντυπωσιακό Βαγγέλη Μαργαρίτη και τον ψύχραιμο, Μαρκ Πέιν, έκανε σερί 9-0, αποκτώντας διψήφιο προβάδισμα (18-29) στο 14'. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξαν τα διαδοχικά λάθη του Ολυμπιακού (8 συνολικά μέχρι εκείνο το σημείο) απέναντι στη match-up ζώνη του Μαρκόπουλου, καθώς και το αντιαθλητικό φάουλ του Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Ωστόσο, κάπου εκεί πήρε το όπλο του ο Γιώργος Πρίντεζης, που πέτυχε 8 σερί πόντους κι έχοντας τη βοήθεια των Μάντζαρη και Περπέρογλου έφερε τη διαφορά στο -2 (32-34) στο 18', με το προσωπικό του κοντέρ να "γράφει" 15 πόντους. Ο Χαραλαμπίδης απάντησε, όμως ο Πρίντεζης σκόραρε ξανά, ενώ το buzzer-beater τρίποντο του Έισι Λο έφερε τον Ολυμπιακό και πάλι μπροστά με την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (37-36). Για να γίνει αυτό, οι Πειραιώτες έκαναν ένα επιμέρους σκορ 19-7 σε διάστημα 7 λεπτών.

Ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε και παρέμεινε ανταγωνιστικός στο άδειο λόγω τιμωρίας του Ολυμπιακου, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Κούπερ με γκολ-φάουλ "έγραψε" το 57-59, ο Σπανούλης ισοφάρισε, όμως οι 4 σερί πόντοι του Γιώργου Μπόγρη έφεραν τους Θεσσαλονικείς ξανά μπροστά (39-43). Η είσοδος του Αγραβάνη αντί του Πέτγουεϊ, που συμπλήρωσε τρία φάουλ, έδωσε ενέργεια στον Ολυμπιακού, που εκμεταλλευόμενος και την τεχνική ποινή στον Τέλη Ζουρνατζίδη (τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ) έκανε το 49-43 στο 25'.

Επιθετικά ο Έισι Λο έδινε λύσεις, όμως οι εξαιρετικές συνεργασίες των Κούπερ-Μπόγρη στα pick n' roll και η θετική παρουσία του Μαρκ Πέιν, επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να προσπεράσουν με 51-55 στο 28'. Όμως, το λέι απ του Περπέρογλου και το τρίποντο του Πρίντεζη έφεραν μπροστά τους ερυθρόλευκους στο φινάλε της τρίτης περιόδου (56-55).

Το πείσμα των παικτών του ΠΑΟΚ και η ψύχραιμη καθοδήγηση από τον Σούλη Μαρκόπουλο, τους κράτησε ζωντανούς στη διεκδίκηση, μέχρι να έρθει το τελικό ξέσπασμα των Πρωταθλητών Ευρώπης. Το σπουδαίο τρίποντο από τον Βαγγέλη Μάντζαρη στο 34' έφερε το +6 (64-58) και κάπου εκεί το νερό μπήκε στ' αυλάκι για τους γηπεδούχους, καθώς το επιθετικό ρεσιτάλ του Μπράιαντ Ντάνστον έφερε διψήφια διαφορά (71-61) και τα εναπομείναντα λεπτά απέκτησαν καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 37-36, 56-55, 78-70

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Λο 12 (1), Ντάνστον 13, Σπανούλης 2, Περπέρογλου 11 (1), Λοτζέσκι 5, Μπέγκιτς 3, Πρίντεζης 21 (2 τρ., 11 ριμπ.), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 9 (2/3 τρ.), Κατσίβελης

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 6, Κούπερ 18 (4), Χαραλαμπίδης 12, Τσόχλας, Τσαϊρέλης 10 (1), Δέδας 5, Μαργαρίτης 7 (1), Καλλές, Μπόγρης 12, Κασελάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα