ΑΡΗΣ | Μια ομάδα, μια οικογένεια!

Η ΚΑΕ Αρης παρέθεσε γεύμα στον Γιάννη Ιωαννίδη, αλλά και σε ολόκληρη την ομάδα και το τεχνικό επιτελείο.

Κατά την άφιξη του στο εστιατόριο, ο πρώην προπονητής του ΑΡΗ, δήλωσε: "Όποιος και αν με καλούσε, θα πήγαινα. Ειδικά στον ΑΡΗ, που τη μισή ζωή μου την έχω περάσει σαν παίκτης και σαν προπονητής. Ήταν τα μισά ενεργά μου χρόνια. Πήρα το αεροπλάνο και ήρθα και στη συνέχεια, θα κατέβω και πάλι στην Αθήνα.

Είναι χαρά μου. Όταν είσαι με νέους, αμέσως κερδίζεις χρόνια. Αν οι ομάδες μας δουλέψουν πραγματικά, τότε θα μπορέσουν να χτυπήσουν τις ομάδες που έχουν χρήμα και αυτό το έχω πει χρόνια πριν. Οι πιο “μεγάλοι” είναι πιο κοντά στα κέντρα εξουσίας και επομένως έχουν περισσότερες οικονομικές δυνατότητες. Τα μπάτζετ δεν μπορούν να “χτυπηθούν”. Όταν εμείς τους κερδίζαμε τη δεκαετία του ‘80, δεν είχαμε μεγαλύτερα μπάτζετ. Δουλέψαμε σκληρά και ο ΑΡΗΣ και ο ΠΑΟΚ και καταφέραμε να φέρουμε το μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη.

Οι παίκτες που απαρτίζουν τον ΑΡΗ είναι νέα παιδιά. Πρέπει να παίξουν περισσότερο με το μυαλό κάποιες φορές. Έχουν καλά τρεξίματα, άλματα, καλά αθλητικά προσόντα. Από εκεί και πέρα, χρειάζεται δουλειά. Δε μετράει αν το σουτ θα μπει ή όχι, μετράει αν θα είναι σωστή η επιλογή. Από εκεί και πέρα, αν είναι σωστή η επιλογή, πρέπει να γίνει. Αν όμως το σουτ μπει και η επιλογή είναι λάθος, δεν θα πρέπει να πανηγυρίζουμε, γιατί την επόμενη φορά που δε θα μπει, θα υπάρχει πρόβλημα. Τα παιδιά έχουν προσόντα. Εγώ μόνο στη δουλειά πιστεύω. Είδατε ότι μεγάλοι παίκτες, όπως της Ρεάλ ή ο Γκιγκς της Μάντσεστερ, ξεκίνησαν από τις ακαδημίες και ακόμη παίζουν. Στη δουλειά και στο πάθος μπορούμε να στηριχθούμε. Η Β. Ελλάδα είναι μπασκετομάνα, αλλά και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είναι από την Β. Ελλάδα.

Χαίρομαι που γίνεται μια νέα προσπάθεια στον ΑΡΗ. Ανέλαβε ένας νέος άνθρωπος, ο Λευτέρης (Αρβανίτης), ο οποίος με όλην την καλή διάθεση που έχει, προσπαθεί να κάνει μια σωστή δουλειά μαζί με τον προπονητή. “Ανοίγεσαι” ανάλογα με αυτά που έχεις. Αν “ανοιχτείς”, δεν μπορείς ποτέ σε υποθετικά έσοδα, να έχεις πραγματικά έξοδα, γιατί εκεί οι ομάδες χάνουν την ισορροπία και στην συνέχεια πηγαίνουν πάλι προς τα πίσω. Η ομάδα ένα πράγμα πρέπει να έχει, πειθαρχία. Δεν θα κοιτάξεις να βάλεις εσύ το καλάθι, αλλά αυτός που πρέπει. Με αυτόν τον τρόπο και αγαπημένοι, θα είναι και όλα καλά θα πηγαίνουν, γιατί ο καθένας θα δουλεύει για την ομάδα και όχι για τον εαυτό του".

Ο Πρόεδρος της Κ.Α.Ε ΑΡΗΣ, Λευτέρης Αρβανίτης, τόνισε: "Είναι επιλογή της Διοίκησης να συνδέσουμε το παρόν και το μέλλον του ΑΡΗ με το παρελθόν. Εννοείται ότι ο ΑΡΗΣ έχει μια Ιστορία 100 χρόνων, την οποία γιορτάζουμε του χρόνου. Δεν είναι μόνο ο Νίκος Γκάλης, είναι και πολλοί άλλοι. Ο κόουτς Ιωαννίδης είναι πάντα κοντά μας. Το κάνουμε για να καταλάβουν κυρίως τα νέα παιδιά που βρίσκονται στην ομάδα, σε ποια ομάδα βρίσκονται και σιγά-σιγά να μπει μέσα στην καρδιά τους το πνεύμα του πρωταθλητή και ο Νίκος Γκάλης, ο Γιάννης Ιωαννίδης και όλοι οι υπόλοιποι που είχαν αυτό το πνεύμα του πρωταθλητή. Αυτό θέλουμε να τους το εμφυσήσουμε. Θέλουμε να έρθουν σε επαφή με τους ζωντανούς θρύλους του ΑΡΗ. Αυτός είναι ο λόγος που κάνουμε αυτές τις εκδηλώσεις".

Μετά από το γεύμα, οι αθλητές του ΑΡΗ, Αντώνης Ασημακόπουλος, Μιχάλης Πελεκάνος και Κώστας Χαρίσης παρέδωσαν στον Γιάννη Ιωαννίδη, δώρα για τον ίδιο και την οικογένειά του, μεταξύ των οποίων μία εικόνα του πάτερ-Παϊσιου και ένα τάβλι ντυμένο με εικόνες του Γ. Ιωαννίδη της ένδοξης εποχής του Αυτοκράτορα. Ο πρώην προπονητής του ΑΡΗ, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε πολύ τη Διοίκηση και τους παίκτες, στους οποίους ευχήθηκε επιτυχίες και να φροντίσουν να ευχαριστηθούν τα χρόνια τους ως επαγγελματίες αθλητές, τόσο στις επιτυχίες, όσο και στις δύσκολες στιγμές. Όπως χαρακτηριστικά είπε, “όταν θα είστε πλέον ερασιτέχνες, θα θυμάστε με νόστο, όσα χρόνια ζήσατε στο μπάσκετ. Δουλέψτε, ώστε να αποτελέσετε κι εσείς κομμάτι της Ιστορίας”».

Το απόγευμα, όμως, δεν είχε τελειώσει εκεί, καθώς ο προπονητής του ΑΡΗ, Βαγγέλης Αγγέλου, είχε σήμερα (11/11) τα γενέθλιά του και οι άνθρωποι της ομάδας φρόντισαν να του κάνουν έκπληξη με μία τούρτα! Ο τεχνικός της ομάδας μας παρέλαβε τα δικά του δώρα, ενώ άπαντες φρόντισαν να του ευχηθούν υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες για την ομάδα του ΑΡΗ.

Keywords
Τυχαία Θέματα