ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Γιατί έτσι του αρέσει...

O Ολυμπιακός νίκησε με 74-82 τη Μάλαγα στην Ανδαλουσία και συνεχίζει αήττητος στον Γ' όμιλο της Ευρωλίγκα, έχοντας μάλιστα ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στο TOP-16.

Πολλά λάθη, κακές επιλογές, χαμένα ριμπάουντ. Αλλά στο τέλος... Ο Ολυμπιακός βγαίνει νικητής σαν κινηματογραφικός ήρωας από σενάριο του Χόλιγουντ.

Οι πρώτοι πέντε παίκτες που πάτησαν το παρκέ του Χοσέ Μάρτιν Κάρπενα ήταν οι Βαγγέλης Μάντζαρης, Βασίλης

Σπανούλης, Στράτος Περπέρογλου, Γιώργος Πρίντεζης και Μπράιαντ Ντάνστον.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με πίεση σε όλο το γήπεδο από το πρώτο... δευτερόλεπτο, ζορίζοντας αρχικά τον Ολυμπιακό, οδηγώντας τον σε κακές επιλογές στην επίθεση. Το παιχνίδι ισορρόπησε μετά το 2' όπου ανέλαβε ο Σπανούλης το κατέβασμα και την οργάνωση.

Η τρικυμία όμως επανήλθε στους "ερυθρόλευκους" στα τελευταία 70" της περιόδου όπου και απώλεσαν το μικρό προβάδισμα (19-20). Αυτή η τρικυμία και το πλήθος τον λαθών τους ακολούθησε και στο δεύτερο δεκάλεπτο όταν και υπέπεσαν σε πάρα πολλές κακές επιλογές (12 λάθη συνολικά στο πρώτο ημίχρονο, 9 η Μάλαγα) όπου αρχικά με 10 πόντους του Λοτζέσκι σε 3.5 λεπτά και ένα τρίποντο του Περπέρογλου λίγο πριν τη λήξη, κράτησαν τη διαφορά σε... ανατρέψιμα επίπεδα.

Στην τελευταία επίθεση του ημιχρόνου, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, "πνίγηκε" στην transition άμυνα της Μάλαγα και δεν μπόρεσε να ρίξει περαιτέρω τη διαφορά (46-41), όπου δυο λεπτά πριν είχε φτάσει για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό (46-36 στο 17:30).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι πόντοι που συνέχισε να προσφέρει ο Λοτζέσκι ήταν σημαντικοί την ώρα που η Μάλαγα είχε μπει και πάλι με το πόδι στο γκάζι και το +5 στο 20', το είχε μετατρέψει σε +11 στο 24' (56-45).

Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο Ολυμπιακός "έσφιξε" την άμυνα του και με πιο ορθολογικό μπάσκετ, έφτανε πιο "εύκολα" στο καλάθι της γηπεδούχου ομάδας, με αποτέλεσμα να καταφέρει να μειώσει ακόμα και στο -1 (61-60 στο 29'). Ένα φάουλ όμως του Περπέρογλου πάνω στον Κουζμίνσκας σε προσπάθεια για τρίποντο, ένα δευτερόλεπτο πριν από τη λήξη του δεκαλέπτου, κόντεψε να τινάξει την προσπάθεια των Πειραιωτών για ανατροπή στον αέρα. Ο Λιθουανός όμως ευστόχησε μόλις στη μια βολή.

Και ξαφνικά... Ξύπνησε ο Ροκι.

Μπορεί να είναι λιγάκι υπερβολικό αλλά έτσι αντίδρασε ακόμα μια φορά ο Πρωταθλητής Ευρώπης. "Ξέχασε" το σφυροκόπημα και το... αίμα των προηγούμενων 30 λεπτών και παρέα με το σάουντρακ της ταινίας του πυγμάχου από τη Φιλαδέλφεια που έπαιζε από τη μπάντα στο γήπεδο της Μάλαγα, άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά και να περνά μπροστά στο σκορ (67-68 στο 34') με τη δεύτερη, από τις συνολικά τέσσερις βόμβες του Σπανούλη από τα... 7 και βάλε μέτρα.

Εκεί, δεν έδωσε δικαίωμα ούτε για να σκεφτεί πως θα ξαναχάσει το προβάδισμα και αν κάποιος παρακολουθούσε απλά το τελευταία πεντάλεπτο της αναμέτρησης θα νόμιζε πως πρόκειται για "περίπατο" του Ολυμπιακού.

Δεκάλεπτα: 23-20, 46-41, 65-62, 74-82.

Μάλαγα (Πλάθα): Σαμπόνις 4, Βιδάλ, Κάλογουεϊ 10, Σουάρεθ 10 (1), Γκρέιντζερ 6, Βάσκεθ 6, Τούλσον 2, Κουζμίνσκας 8, Ντράγκιτς 6, Χέτσεμαϊερ 11 (1), Κάνερ-Μέντλεϊ 11 (1).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3 (1), Λο 3, Ντάνστον 13, Σπανούλης 21 (4), Περπέρογλου 8 (1), Σλούκας 3 (1), Μπέγκιτς, Πρίντεζης 8, Μάντζαρης 4, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 19 (3).

Keywords
Τυχαία Θέματα