Ολυμπιακοί αγώνες | Στα ημιτελικά η Ρωσία


Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν αρκετά νευρικές και έφταναν με δυσκολία στο καλάθι, με την Ρωσία όμως να χτίζει μια μικρή διαφορά στο τελευταίο λεπτό της περιόδου που έληξε στο 17-10.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η αστοχία της Λιθουανίας συνεχίστηκε αρχικά και σε συνδυασμό με το δυναμικό ξεκίνημα της Ρωσίας η διαφορά έφτασε στο +9 (21-12) στο 12'. Μέχρι το τέλος της περιόδου, το παιχνίδι συνεχιστηκε στον ίδιο ρυθμό με την Λιθουανία να προσπαθεί να μείνει κοντά στο σκορ. Η ομάδα του Ντέιβιντ

Μπλατ όμως, ήταν αυτή που έκανε λιγότερα λάθη και ολοκλήρωσε το ημίχρονο στο +5 (32-27).

Στην επανάληψη η Ρωσία συνέχισε να είναι καλύτερη και με τον Αλεξέι Σβεντ να μοιράζει έτοιμα καλάθια, έφτασε στο +10 στο 28' (54-44). Οι Λιθουανοί όμως δεν το έβαλαν κάτω και με συνεχόμενα καλάθια από τον Καλνιέτις και τον Πότσιους, μείωσαν στους 4, στο τέλος της περιόδου (54-50).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο και με μπροστάρη τον Σεργκέι Μόνια, η Ρωσία ανέβασε και πάλι την διαφορά με την ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα όμως να μην την αφήνει να ξεφύγει, προσπαθώντας με τρίποντα να μείνει κοντά στο σκορ.

Οι Ρώσοι όμως κατάφεραν να διατηρήσουν ως το τέλος το προβάδισμα και να πάρουν τη νίκη με 83-74 που τους οδηγεί στην ημιτελική φάση, όπου θα έρθουν αντιμέτωποι με τον νικητή του Γαλλία-Ισπανία (08/08, 18.15).

Σε λίγο περισσότερα...

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα