ΜΙΚΡΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ | Ο Σαμπόνις, ο Αράποβιτς και οι άλλοι...

Το μπάσκετ είναι... οικογενειακό άθλημα. Γι αυτό και οι γιοι θρύλων του αθλήματος, συνεχίζουν την παράδοση. Πιο τρανό παράδειγμα; Το Ευρωμπάσκετ U 16 που διεξάγεται στα γήπεδα της Λιθουανίας και της Λετονίας.

Μέχρι στιγμής, ο παίκτες που κλέβει την παράσταση στο Ευρωμπάσκετ Παίδων είναι ο Μάρκο Αράποβιτς... Είναι ο γιος του σπουδαίου Φράκνο Αράποβιτς, που κέρδισε δύο ασημένια

Ολυμπιακά Μετάλλια, το 1988 με τη φανέλα της Γιουγκοσλαβίας και το 1992 με τα χρώματα της Κροατίας, στον τελικό με την θρυλική Dream Team.
Ο διάδοχός του Μάρκο είναι πρώτος σκόρερ μέχρι τώρα στο Ευρωμπάσκετ U16 με 22,7 πόντους ανά αγώνα, αλλά και 10 ριμπάουντ!


Ομως άξιος είναι και ο διάδοχος του Αρβιντας Σαμπόνις. Ο 16χρονος Ντομάντας είναι πρώτος ριμπάουντερ στη διοργάνωση με 12,7 ανά αγώνα, ενώ έχει και 13,3 πόντους ανά παιχνίδι. Μάλιστα ο γιος Σαμπόνις θα τεθεί αντιμέτωπος με την ελληνική ομάδα την Τετάρτη...

Ο Αρβιντας Σαμπόνις έχει κι άλλον γιο σε Εθνική ομάδα της Λιθουανίας, τον Ταουτβίντας, ο οποίος είναι μέλος της U20... Πάντως δεν έχει μεγάλη συμμετοχή και μέχρι τώρα έχει 0,4 πόντους ανά αγώνα στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.


Θυμίζουμε ότι στο Ευρωμπάσκετ Παίδων αγωνίζεται και ο γιος του Γιαν Σβόμποντα, ο 16χρονος Τσέχος, Ματίας, ενώ ο Δημήτρης Σταμάτης της Εθνικής μας, είναι γιος του παλιού παίκτη του Ολυμπιακού, Αντώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα