«Πρέπει να ξαναγεννήσω τα παιδιά μου»

18:13 22/7/2012 - Πηγή: AEK365

Για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό τους και την εγκατάλειψή τους στην άσφαλτο από έναν υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού η μητέρα των διδύμων έλυσε τη σιωπή της μέσα από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου νοσηλεύεται ακόμα.

«Δεν θέλω να δω αυτόν τον άνθρωπο ποτέ. Δεν θέλω... αυτό που μας έκανε δεν περιγράφεται. Μας χτύπησε και μας άφησε στο δρόμο να πεθάνουμε», αναφέρει η Αννίσκα Ματσιουρόφσκα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

«Το μόνο που θυμάμαι από εκείνη τη στιγμή είναι ότι κοιτούσα τα παιδιά μου ακίνητα, πεταμένα στον δρόμο», ενώ όπως λέει δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τι τους

έχει συμβεί.

Η ίδια υπέστη κατάγματα στο πρόσωπο, θλάση στο θώρακα και ρήξη σπλήνας για την οποία χειρουργήθηκε, όμως το μυαλό της είναι μόνο στα παιδιά της.

Το κοριτσάκι, η επτάχρονη Κλαούντια, βρίσκεται εκτός κινδύνου, όμως ο δίδυμος αδερφός της νοσηλεύεται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ωστόσο, οι γιατροί κάνουν λόγο για βελτίωση της υγείας του.

«Μαμά μου λείπεις», είπε η μικρή κόρη της Αννίσκα την πρώτη φορά που μπόρεσαν να μιλήσουν στο τηλέφωνο.

Όπως λέει η εικόνα των παιδιών της να κείτονται στην άσφαλτο μοιάζοντας πεθαμένα την έχει σημαδέψει για πάντα. Ο γιος της φέρει πολλαπλά κατάγματα άκρων και γνάθου καθώς επίσης και τραύματα στο πρόσωπο και στην στοματική κοιλότητα.

«Πρέπει να ξαναγεννήσω τα παιδιά μου για να γίνουν όπως ήταν. Αυτό που μας έκανε δεν περιγράφεται», δηλώνει.

Η Αννίσκα λέει πως προς το παρόν δεν θέλει να ασχοληθεί με τον άνθρωπο που έφερε σε αυτή την κατάσταση την οικογένειά της. «Δεν ξέρω τι θα κάνουμε. Θέλουμε πρώτα να είμαστε ξανά μαζί και οι τέσσερις μας και καλά στην υγεία μας και θα δούμε τι θα κάνουμε». Ο άντρας της βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των παιδιών τους αφού η ίδια δεν μπορεί να είναι εκεί.

Από την άλλη, ο πατέρας του 21χρονου υπαξιωματικού που χτύπησε και τραυμάτισε τα δίδυμα και τη μητέρα τους, υποστηρίζει ότι ο γιος του βρισκόταν σε μεγάλη φόρτιση πριν από το ατύχημα και γι αυτό αντέδρασε έτσι, ενώ δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειας.

«Λίγη ώρα πριν γίνει αυτό που έγινε, τηλεφώνησα στο γιο μου και του είπα πως μαχαίρωσαν τον άντρα της αδερφής του και χρειαζόταν επειγόντως αίμα. Εκείνος, αφού πήρε την άδεια από το Ναυτικό, πήρε τη μηχανή και έφυγε κακήν κακώς από τη μονάδα του για το νοσοκομείο. Βρισκόταν σε τέτοιο πανικό, που δεν είχε μαζί του ούτε δίπλωμα, ούτε τίποτα.

Ήταν θολωμένος. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως έπρεπε να χτυπήσει όποιον βρέθηκε μπροστά του. Λυπούμαστε πάρα πολύ. Τους ζητάμε συγγνώμη. Πούλησα ήδη ένα οικόπεδο που είχα για να πληρώσω την εγγύηση του γιου μου. Ό, τι χρειαστεί η οικογένεια, αν και δεν έχουμε οικονομική άνεση, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά», καταλήγει ο πατέρας του υπαξιωματικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα