ΚΥΠΕΛΛΟ | Με φόντο τον τελικό

Σήμερα, 22 Δεκεμβρίου, διεξάγονται οι δύο ημιτελικοί για το Κύπελλο Ελλάδας, με τα ζευγάρια να έχουν ξεκάθαρα φαβορί για την πρόκριση.

Ο κάτοχος του τροπαίου Παναθηναϊκός, αναμένεται να έχει εύκολο έργο στην έδρα του, το ΟΑΚΑ, υποδεχόμενος στις 19:00 τον σκληροτράχυλο ΚΑΟΔ, ο οποίος πάντως δεν πρόκειται

να καταθέσει εύκολα τα όπλα. Το "τριφύλλι" θα παραταχθεί με τον Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον δικέφαλο του αριστερού ποδιού. Αντίθετα, στα "πιτς" παραμένει ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Στην αντίπερα όχθη, ο Γιώργος Καλαφατάκης θα καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς σ’ αυτά να περιλαμβάνεται ο Πρέστον Νόουλς. Ο Αμερικανός γκαρντ ταλαιπωρείται από τράβηγμα και αποφασίστηκε να προφυλαχθεί, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει σοβαρότερο πρόβλημα στη συνέχεια της σεζόν.

Δύο ώρες νωρίτερα (17:00), ο περσινός φιναλίστ Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην Καβάλα και πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρός προκειμένου να πάρει την πρόκριση, αφού οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε ανοδική πορεία το τελευταίο διάστημα, έχοντας τον Άγγελο Κορωνιό στο "τιμόνι". Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος ταξίδεψαν στην Καβάλα χωρίς τους Δημήτρη Κατσίβελη και Γιώργο Γεωργάκη, οι οποίοι έμειναν εκτός αποστολής. Από την άλλη, ο Κορωνιός δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Σωτήρη Μανωλόπουλου και του Ουίλ Κόλεμαν.

Σε περίπτωση που περάσουν στον τελικό οι δύο "αιώνιοι", τότε θα είναι θα είναι η έκτη διαδοχική σεζόν που "πράσινοι" και "ερυθρόλευκοι" θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον τελικό της διοργάνωσης!

Να σημειώσουμε ότι φέτος η ημιτελική σειρά είναι νοκ-άουτ, ενώ ο τελικός έχει οριστεί να διεξαχθεί στις 10 Φεβρουαρίου, σε ουδέτερη έδρα.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

ΔΑΚ Καλαμίτσας 17:00 Καβάλα-Ολυμπιακός: Φούφης, Πουρσανίδης Γ., Ξενικάκης (Τσανίδης)

ΟΑΚΑ 19:00 Παναθηναϊκός ΚΑΟ Δράμας: Αφεντουλίδης, Ψαριανός, Θεονάς (Μαυρουδης)

Keywords
Τυχαία Θέματα