ΚΟΣΜΟΣ | Τζινόμπιλι: "Μπορούμε να παλέψουμε για ένα μετάλλιο"

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας αλλά και την φετινή πορεία των Σαν Αντόνιο Σπερς μίλησε ο Μανού Τζινόμπιλι που τόνισε πως το να παίζεις στους Ολυμπιακούς είναι κάτι ξεχωριστό.

Ο ΝΒΑερ της Εθνικής ομάδας της Αργεντινής, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA (FIBA.com):

Αγωνίζεσαι για τους Σαν Αντόνιο Σπερς τα τελευταία 10 χρόνια.

Πιστεύεις πως αυτή η χρονιά είναι η καλύτερη της ομάδας απ' όταν πήγες;

"Δεν ξέρω αν μπορώ να πω πως αυτή η χρονιά είναι η καλύτερή μας απ' όταν παίζω εδώ, αλλά σίγουρα πιστεύω πως αυτή τη χρονιά το ρόστερ μας είναι από τα πιο ολοκληρωμένα των τελευταίων ετών. Ποτέ δεν είχαμε τόσο πολύ rotation. Ο πάγκος μας είναι φοβερός, μάλλον από τους καλύτερους του ΝΒΑ. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε παίκτες που μπορούν να απειλήσουν επιθετικά, εκτός από τους σούπερσταρς. Αν κάποιος βρίσκεται σε κακή βραδιά, κάποιος άλλος μπορεί να τον αναπληρώσει. Αυτή είναι μία από τις δυνάμεις μας. Το ότι είχαμε τόσο βάθος στον πάγκο μας ήταν σημαντικό ειδικά φέτος που ήταν συμπυκνωμένο το πρόγραμμα".

Έχασες μεγάλο μέρος της χρονιάς, αφού τραυματίστηκες δύο φορές. Πως νιώθεις τώρα;

"Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στο παρκέ. Είχα δύο τραυματισμούς με σπασμένο χέρι και στα πλευρά αλλά τώρα πιστεύω πως τώρα είμαι πολύ καλά. Για να πω την αλήθεια μου ήταν πιο δύσκολο να επιστρέψω από τον τραυματισμό στο χέρι. Το πιο σημαντικό για μένα είναι πως η ομάδα έχει τρομερή χρονιά, με ή χωρίς εμένα. Αυτό είναι που μετράει περισσότερο. Έχουμε εντάξει τους νέους παίκτες στην ομάδα και πρέπει να είμαστε υγιής και σε φόρμα για τα πλέι οφ. Αυτό είναι το σημαντικό, αν η ομάδα έχει υγεία και καλή χημεία μπορεί να παλέψει για το δαχτυλίδι".

Όσο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου που θα βρεθεί εκεί με την Αργεντινή: "Είναι δύσκολο να το σκεφτώ αυτό, αυτή τη στιγμή, γιατί είμαι συγκεντρωμένος στα πλέι οφ. Βέβαια είναι ψέμα να πω ότι δεν είναι στο μυαλό μου. Το να παίζεις στους Ολυμπιακούς είναι ξεχωριστό και θα έχω το ίδιο κίνητρο με την πρώτη φορά".

Για το χρυσό της Αθήνας: "Έχω κερδίσει πολλά τρόπαια από το 1995 που ξεκίνησα, αλλά αυτό το μετάλλιο είναι από τα πιο σημαντικά. Οι Ολυμπιακοί της Αθήνας ήταν από τις πιο σημαντικές μου στιγμές, είναι κάτι το απίστευτο το να κερδίζεις χρυσό για την πατρίδα σου".

Για τις ελπίδες που έχουν στο Λονδίνο: "Ναι, θεωρώ πως έχουμε ελπίδες για μετάλλιο, η ομάδα έχει ταλέντο και οι παίκτες μεταξύ τους γνωρίζονται καλά. Δύσκολα μπορείς να φτάσεις στο χρυσό από τη στιγμή που αγωνίζονται ομάδες όπως η Ισπανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να παλέψουμε για ένα μετάλλιο".

Θα κλείσεις τα 35 το ερχόμενο καλοκαίρι, οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου θα είναι η τελευταία σου διεθνής διοργάνωση;

"Δεν το γνωρίζω αυτό ακόμα, πιστεύω πως αυτοί θα είναι οι τελευταίοι μου Ολυμπιακοί αγώνες λόγω ηλικίας. Ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν θα αγωνιστώ ξανά με την εθνική μετά το καλοκαίρι. Θα παίξω σε αυτή τη διοργάνωση σαν να είναι η τελευταία μου. Αν είμαι υγιή

Keywords
Τυχαία Θέματα