ΚΟΣΜΟΣ | Γλυνιαδάκης: "Μεγάλη πρόκληση η VTB League"

Τους λόγους που πήρε πολύ γρήγορα την απόφαση να δεχτεί την πρόταση της Αστάνα και να συνεχίσει την καριέρα του στο Καζακστάν εξήγησε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, ο οποίος χαρακτήρισε αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς τους τίτλους που κατέκτησε ο Ολυμπιακός.

Ο διεθνής σέντερ παραχώρησε συνέντευξη στο «Ρέθυμνο ΣΠΟΡ FM 103,3», μιλώντας για τη φετινή εντυπωσιακή πορεία των ερυθρόλευκων προς την κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης, ενώ παράλληλα

τόνισε ότι δικαιολογημένα δεν κλήθηκε στην Εθνική από τον Ηλία Ζούρο, αφού "ο χρόνος συμμετοχής μου ήταν λίγο περιορισμένος".

-Από πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδος με τον Ολυμπιακό, τώρα στο Καζακστάν και στην ομάδα της Αστάνα που αγωνίζεται στη Βαλτική λίγκα. Πως κατέληξες εκεί;

«Είναι μια προσφορά που έγινε σε μένα, μετά τη κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Η Αστάνα είναι μια ομάδα που βρίσκεται στο Καζακστάν, αλλά αγωνίζεται στη VTB League, ενώ στο πρωτάθλημα του Καζακστάν δεν αγωνίζεται παρά μόνο στα πλέι οφ στο τέλος της χρονιάς. Όπως ξέρετε, στη VTB League πλέον αγωνίζονται όλες οι ρώσικες ομάδες, αφού δεν θα υπάρχει ρωσικό πρωτάθλημα και ο λόγος που πήγα εκεί ήταν γιατί θα αγωνίζομαι σε πολύ υψηλό επίπεδο και υπήρχε μια πολύ καλή προσφορά».

-Υπήρξε κάποια προσφορά από άλλη ομάδα της Ελλάδος ή κάποια ευρωπαϊκή ή ακόμα τον ίδιο τον Ολυμπιακό; Γιατί με το που έληξε το συμβόλαιό σου ήταν άμεση η απόφασή σου να αγωνιστείς στο Καζακστάν;

«Ήταν άμεση η απάντησή μου γιατί όταν μου δόθηκε η προσφορά αυτή είχα πολύ μικρό περιθώριο για να απαντήσω και έτσι δε βγήκα στην αγορά να αναζητήσω κάτι άλλο. Η πρόταση αυτή μου άρεσε. Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα να παίξω σε ένα τόσο δυνατό πρωτάθλημα και γι’ αυτό υπέγραψα αμέσως».

-Οι στόχοι σου με την νέα σου ομάδα;

«Είναι σίγουρα το να έχουμε μια καλή θέση στη VTB League και από εκεί και πέρα η ομάδα θα προσπαθήσει να αγωνιστεί είτε στο ULEB CUP είτε στο Eurochallenge που είναι δύο δυνατά πρωταθλήματα και φυσικά να διακριθούμε».

-Όντας και Κρητικός, θα σε ενδιέφερε και μια πρόταση από την Κρήτη για να αγωνιστείς σε κάποια ομάδα του νησιού;

«Αυτή τη στιγμή θέλω να παίζω σε υψηλό επίπεδο, και ενώ γνωρίζω ότι το Ρέθυμνο αγωνίζεται και θέλει να πρωταγωνιστεί στην Α1, κάθε χρόνο και καλύτερα, για μένα βασικό κριτήριο για την ομάδα που θα αγωνίζομαι είναι να παίζει στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή το Ρέθυμνο δεν το κάνει και δεν αποτελεί μια από τις προτεραιότητές μου».

-Κατάκτηση πρωταθλήματος Ευρώπης και Ελλάδος. Αποτελεί θαύμα ή αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς;

«Δεν είναι θαύμα. Ήρθε μέσα από τη σκληρή δουλειά όλη τη χρονιά και μέσα από κάποιες συγκυρίες. Είναι κάτι που δε μπορεί να συμβεί κάθε χρόνο. Πολλοί νεαροί παίκτες με ταλέντο και θέληση, σε συνδυασμό με τον πολύ καλό προπονητή και μια διοίκηση που μπορεί να σου εγγυηθεί την σταθερότητα σε όλους τους τομείς. Ήταν καθαρά αποτέλεσμα δουλειάς».

-Πού κρίθηκε η σειρά των τελικών και πως ο Ολυμπιακός κατάφερε πλέον να πάρει το πρωτάθλημα και

Keywords
Τυχαία Θέματα