ΚΟΣΜΟΣ | Louisville εναντίον Michigan στον τελικό

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, έτσι και το Final 4 του NCAA. Τα ξημερώματα Τρίτης (για την Ελλάδα) ρίχνει αυλαία με τον τελικό των πανεπιστημίων του Louisville να αντιμετωπίζει αυτό του Michigan, στο Georgia Dome της Ατλάντα.

Οι Cardinals του Louisville είχαν δύσκολο έργο εναντίων των Shockers από το πανεπιστήμιο της Witchita. Παρόλο όμως το -12 που βρέθηκαν να χάνουν στην τρίτη περίοδο, κατάφεραν και ανέτρεψαν την κατάσταση νικώντας τελικά με 72-68. Η

ομάδα του Ρικ Πιτίνο, που θα διεκδικήσει τον πρώτο της τίτλο μετά από το 1986, έχοντας το καλύτερο φετινό ρεκόρ (34-5, 14-4 στην Big East), είχε ως στυλοβάτες τους Ρας Σμίθ και Λιουκ Χάνκοκ με 21 και 20 πόντους αντίστοιχα. Στην αντίπερα όχθη οι 24 πόντοι και τα 10 ριμπάουντ του Κλίντονι Έρλι δεν ήταν αρκετά για να στείλει την ομάδα του σε ένα τελικό ύστερα από 38 χρόνια. Οι κερκίδες ήταν γεμάτες απο ενθουσιώδες κοινό, η παρουσία του Κέβιν Ουέρ όμως ήταν αυτή που δέσποζε. Ο 20χρονος γκαρντ του Louisville που είχε υποστεί τον σοκαριστικό τραυματισμό στον προηγούμενο αγώνα της ομάδας του, παρακολουθούσε καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι το ματς και στο τέλος πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του.

Στο άλλο ημιτελικό, το Michigan νίκησε με 61-56 το πανεπιστήμιο του Syracuse και θα βρεθεί σε τελικό για πρώτη φορά με το 1989. Ο Τιμ Χάρνταγουεϊ τζούνιορ, γιος του άλλοτε ΝΒΑer, ήταν κορυφαίος για τους Wolverines με 13 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Γκλεν Ρόμπινσον, και αυτός ... γώνος πρώην αστέρα ΝΒΑ, τελείωσε το ματς με 10 πόντους και 6 ριμπάουντ. Να θυμίσουμε ότι οι Syracuse, ήταν η κολεγιακή ομάδα του Καρμέλο Άντονι όπου το 2003 είχαν κατακτήσει το τίτλο και έκτοτε δεν είχαν εμφανιστεί και πάλι σε Final 4.

Keywords
Τυχαία Θέματα