Γεύμα εργασίας Πούτιν – Μέρκελ με «κύριο πιάτο» την Κύπρο

09:59 7/4/2013 - Πηγή: AEK365

Γεύμα εργασίας θα έχουν σήμερα Κυριακή ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του ρώσου προέδρου στη Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας οι δυο ηγέτες θα συζητήσουν τα οικονομικά προβλήματα της Κύπρου και της Ευρωζώνης στο σύνολό της, καθώς και την κατάσταση στη Συρία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η Άνγκελα Μέρκελ

θα παραστούν σήμερα Κυριακή και στα εγκαίνια της μεγάλης βιομηχανικής έκθεσης του Αννόβερου. Περισσότερες από 160 εταιρείες από όλους τους κλάδους της βιομηχανικής παραγωγής λαμβάνουν μέρος στην εφετινή έκθεση.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Κύπρου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD ενόψει της επίσκεψής του στη Γερμανία ο ρώσος πρόεδρος τόνισε «όσο περισσότερο 'κουρεύετε' τους ξένους καταθέτες στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των χωρών σας, τόσο το καλύτερο για εμάς». H Mόσχα έχει ενοχληθεί σφόδρα από τη στάση της Ευρωζώνης, και ειδικά του Βερολίνου, όσον αφορά το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων στη Μεγαλόνησο.

Η φορολόγηση των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ που τηρούνταν στις κυπριακές τράπεζες δεν ήταν πρόταση της Γερμανίας, αλλά της Λευκωσίας, επανέλαβε την Πέμπτη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ

Keywords
Τυχαία Θέματα