ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Θέλαμε προπονητή ή... μοντέλο;

Είναι Ιταλός και η εμφάνισή του δεν εντυπωσιάζει. Αν ήταν Ελληνας στα σωστά κιλά ή Ιταλός και μοντέλο, δεν θα υπήρχε τελικά κανένα πρόβλημα...

Για τις προπονητικές του ικανότητες όμως συμφωνούν οι περισσότεροι. Είναι εξαιρετική επιλογή ο Αντρέα Τρινκιέρι. Εννοείται πως θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, όμως αυτό δεν αλλάζει την άποψη για την αξία και το έργο του.

Ας βάλουμε όμως σε σειρά κάποια πράγματα, μπασκετικά και μη. Και ας τα σχολιάσουμε.

Γιατί δεν... κάνει ο Τρινκιέρι...

1. Δεν είναι Ελληνας... Είθισται η Εθνική μπάσκετ - γιατί όλες οι άλλες Εθνικές στην Ελλάδα προτιμούν τους ξένους - να έχει γηγενή κόουτς στον πάγκο της. Οι περισσότεροι θέλαμε Ελληνα, με Ελληνα άρχισαν οι συζητήσεις, αλλά δεν προχώρησαν. Κι έτσι επελέγη ο Ιταλός. Οπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, μπήκε σε προτεραιότητα η ικανότητα και το βιογραφικό και όχι η εθνικότητα.

2. Η εμφάνισή του δεν εντυπωσιάζει, έχει περισσότερα κιλά από τα... προβλεπόμενα. Ισως με λίγη δίαιτα να αρέσει σε όλους... Αν, πάντως, έπρεπε να γίνει επιλογή με βάση της εξωτερική εικόνα, έπρεπε να έρθει ο Σέρτζιο Σκαριόλο. Μοντελάκι.

3. Δεν έχει εμπειρία από ομάδες με σταρ... Οντως μέχρι τώρα έχει δουλέψει σε υψηλό επίπεδο μόνο στην Καντού, δεν είχε δηλαδή σπουδαίες μεγάλες προσωπικότητες στο ρόστερ του. Ομως η διαχείριση παικτών είναι δύσκολη είτε πρόκειται για τοπικό πρωτάθλημα, είτε για Ευρωλίγκα. Ο Τρινκιέρι το... έχει, ξέρει καλά να κρατά τις ισορροπίες, δίχως να σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Αυτό λέει το βιογραφικό του, άλλωστε η Καντού πρωταγωνιστεί στην Ιταλία και έχει αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα με επιτυχία.

Γιατί κάνει...

4. Βελτιώνει τους παίκτες του. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην Καντού, έστειλε τον Μίτσοφ στην ΤΣΣΚΑ και τον Σερμαντίνι στην Μακάμπι...

5. Παίζει σύγχρονο μπάσκετ. Η Καντού με ελάχιστο μπάτζετ κάνει εδώ και δύο σεζόν εξαιρετικές εμφανίσεις, κοιτάζει στα μάτια τους... πλούσιους της Ευρώπης, έχοντας στόχο σε άμυνα και επίθεση. Διαβάζει καλά τους αντιπάλους, οι ομάδες του είναι πειθαρχημένες.

6. Είναι άριστος γνώστης του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Λατρεύει το μπάσκετ όσο λίγοι, γνωρίζει λεπτομέρειες για... όλα, ασχολείται μέρα νύχτα και με την πορτοκαλή μπάλα.

7. Είναι ο καλύτερος διαθέσιμος... Αν ήταν να έρθει ο Μεσίνα στην Εθνική, θα ήταν ιδανικό. Ο Γιαννάκης δεν γινόταν να επιστρέψει, υπάρχουν ακόμα πολλές ανοιχτές πληγές. Ο Κατσικάρης επέλεξε την Εθνική Ρωσίας. Ποιες ήταν οι άλλες επιλογές; Από την Ελλάδα κανείς, από το εξωτερικό ο Πλάθα, ο Φλέμινγκ, ο Ζντοβτς. Ονόματα που έπαιξαν και για Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό - όπως και ο Τρικνιέρι - το περασμένο καλοκαίρι. Ε, ο Τρινκιέρι έχει δείξει το καλύτερο έργο μέχρι τώρα...

Keywords
Τυχαία Θέματα