ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Στο τέλος της σκυτάλη θα την πάρει ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης...

Οι ήρωες του Οκτωβρίου είναι οι μελλοντικοί ηγέτες, οι επόμενοι σούπερ σταρ. Απαραίτητοι για τις ομάδες τους, ικανοί να βγάλουν σε πολλές περιπτώσεις το κάρο από τη λάσπη... Ετοιμοι να πάρουν την σκυτάλη.

Ομως και ο Παππάς και ο Σλούκας και ο Μάντζαρης και οι υπόλοιποι της χρυσής γεννιάς των 90ηδων, θα χρειαστούν τη συνδρομή του Διαμαντίδη, του Σπανούλη και των υπολοίπων μπαρουτοκαπνισμένων όταν έρθει η Ανοιξη... Τώρα οι άνω των 30 κάνουν συντήρηση, αν

φορτσάρουν από νωρίς στο τέλος θα ξεμείνουν από βενζίνη.

Ο Νίκος Παππάς σκόρπισε ένα σωρό χαμόγελα στο Βελιγράδι. Οχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά για ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ. Το καλοκαίρι έκανε το επόμενο βήμα που ήταν απαραίτητο για την καριέρα του και σε επίπεδο Ευρωλίγκα έκανε μια φοβερή εμφάνιση. Είναι πολύ καλό νέο ότι ο Παππάς αποδεικνύει πως δεν είναι χαμένη υπόθεση για το ελληνικό μπάσκετ, αντίθετα δείχνει τις ικανότητές του στο πιο υψηλό επίπεδο. Και από τα σχόλια που έχουν γίνει από το βράδυ της Παρασκευής, φαίνεται πόσο θέλει και πόσο έχει ανάγκη το ελληνικό μπάσκετ παίκτες σαν τον Νίκο Παππά. Είναι κάτι πέρα από τον Παναθηναϊκό αυτό, έχει να κάνει με το πώς βλέπει κανείς το μπάσκετ στην Ελλάδα. Γιατί πέρα από όλα τα άλλα, είναι σαφές ότι στην επόμενη Εθνική, ο Παππάς πρέπει να βρίσκεται μέσα, αν συνεχίσει να στέκεται σε υψηλό επίπεδο. Και δεν είναι απαραίτητο να σκοράρει τόσο πολύ, αλλά να είναι χρήσιμος για την ομάδα του.

Οπως θα είναι μεγάλο κέρδος η καθιέρωση του Γιάνκοβιτς, όπως είναι σημαντικό το ότι ο Σλούκας και ο Μάντζαρης προοδεύουν. Ο δε Παπανικολάου βρίσκεται ήδη στη Βαρκελώνη και παίζει στην Μπάρτσα... Ολοι αυτή αποτελούν την ευλογημένη γενιά των 90ηδων, που μπορεί να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα δέκα χρόνια. Αν μη τι άλλο, υπάρχουν οι προϋποθέσεις να παραμείνει το ελληνικό μπάσκετ ψηλά, γιατί ακολουθούν κι άλλες μεγάλες φουρνιές.

Ομως κάθε πράγμα στον καιρό του. Μόλις μπήκε ο Νοέμβρης και επί της ουσίας βρισκόμαστε στα... δοκιμαστικά. Τίποτα δεν κρίνεται το Φθινόπωρο... Επί του παρόντος ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερα δίχως τον Σπανούλη και ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάρει όσα θέλει από τον Διαμαντίδη... Αλλά όταν αρχίσουν να κρίνονται τα πάντα, ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης θα πατήσουν το γκάζι και θα καθορίσουν τις εξελίξεις. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι άμυνες πάνω στους σούπερ σταρ είναι προσαρμοσμένες, κάτι που βοηθάει τους υπόλοιπους...

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να χαιρόμαστε για το νέο αίμα που βγαίνει και κάθε μέρα γίνεται καλύτερο. Κάθε άλλο. Το ελληνικό μπάσκετ θα παραδοθεί σε καλή χέρια κι μάλιστα αυτό δεν θα γίνει απότομα. Γίνεται σταδιακά... Οπως ακριβώς πρέπει.

Αλλά το σκηνικό επί του παρόντος μοιάζει και θυμίζει σκυταλοδρομία... Τρέχουν, τρέχουν οι τρεις πρώτοι, αλλά αν πέσει η σκυτάλη από τον τελευταίο ή δεν είναι όσο γρήγορος χρειαστεί, τότε ο κόπος όλων θα είναι χαμένος. Και τελευταίοι περιμένουν ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης... Ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα