ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Πρώτα συμπεράσματα για τους "αιώνιους"

Η μπασκετική δράση δεν σταματά ποτέ και πάντα θα υπάρχουν λόγοι για να χαμογελάμε... Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, οι υπόλοιπες οργανωμένες ομάδες, οι Ελληνες παίκτες που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, αν μη τι άλλο βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα αρχίζουν, οι "αιώνιοι" μονομαχούν στην πρεμιέρα της Α1 και λίγο πριν

από το επίσημο τζάμπολ, είναι μια ευκαιρία να βγουν τα πρώτα συμπεράσματα για τις δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες.

* Το μπάσκετ ήταν, είναι και θα είναι το νούμερο ένα ελληνικό αθλητικό προϊόν. Είναι ένας σοβαρός λόγος να κάνει τους Ελληνες υπερήφανους. Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στη Βραζιλία και οι ομογενείς έκλεψαν την παράσταση. Ο Παναθηναϊκός πήγε στην Κίνα και έκανε γνωστό το όνομά του στην πιο μεγάλη αγορά του κόσμου.

* Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αρχίζουν τη σεζόν με καλύτερες προοπτικές σε σχέση με πέρυσι. Αυτό δεν εγγυάται κανένα αποτέλεσμα, αλλά και οι δύο "αιώνιοι" είναι πιο γεμάτοι στα ρόστερ του, θωρακισμένοι εν όψει μιας δύσκολης σεζόν. Και οι δύο έμαθαν από την περυσινή σεζόν που ήταν ένας μαραθώνιος και ξέρουν πως χρειάζεται μεγάλο ρόστερ για να βγει η χρονιά.

* Ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες λύσεις μέσα στη ρακέτα και είναι πλέον πολύ πιο αθλητικός, με Ντάνστον, Σίμονς και Πέτγουεϊ.

* Ο Παναθηναϊκός είναι σαφώς πιο ενισχυμένος, όχι μόνο σε σχέση με την εκκίνηση της περυσινής σεζόν, αλλά με το τέλος της. Ο Φώτσης τον έχει βοηθήσει να ανέβει ένα επίπεδο ποιοτικά, ο Κάρι κάνει τη διαφορά.

* Ο Νίκος Παππάς κλέβει την παράσταση ως τώρα στα φιλικά. Αν συνεχίσει έτσι και αποδείξει ότι μπορεί να παίξει τόσο καλά στο πιο υψηλό επίπεδο, δεν θα έχει κερδίσει μόνο ο ίδιος και ο Παναθηναϊκός. Θα είναι το μεγάλο κέρδος του ελληνικού μπάσκετ.

* Ο Βαγγέλης Μάντζαρης γύρισε καλύτερος απ' ό,τι ήταν πριν από τον τραυματισμό του. Δούλεψε ατομικά και αποτελεί την καλύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού.

* Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους οδήγησε την Λιέτουβος Ρίτας στην Ευρωλίγκα. Ποιος; Ο παίκτης που δεν είχε θέση στον Ολυμπιακό. Μήπως έγινε κάποιο λάθος εδώ; Αυτό αναρωτιούνται κάποιοι. Άλλο όμως η πρώτη ομάδα της Ευρωλίγκα, άλλο η τελευταία. Άλλο να έρχεσαι από τον πάγκο και άλλο να είσαι ο βασικός σουτέρ και να παίρνεις 15 προσπάθειες στο ματς...

* Αλήθεια, ο Λοτζέσκι που αποκτήθηκε στη θέση του, καλύτερος δεν είναι μέχρι τώρα στα φιλικά απ' ό,τι ο Γκέτσε του Ολυμπιακού; Μια χαρά παίζει ο Αμερικανός με βελγικό διαβατήριο. Από την άλλη, έφυγε από την Οστανδη και η πρώην ομάδα του κόντεψε να προκριθεί στην Ευρωλίγκα... Γι αυτό δεν χρειάζονται ούτε βιαστικά συμπεράσματα, ούτε μαθηματικές εξισώσεις. Το θέμα είναι η χημεία και οι επιλογές κάθε ομάδας...

ΥΓ. Η οικονομική κρίση δίνει ευκαιρίες στους Ελληνες παίκτες κι αυτό μόνο σε καλό θα βγει στο ελληνικό μπάσκετ. Δεν είναι μόνο οι "αιώνιοι", είναι και οι υπόλοιποι που ακολουθούν. Ο Αρης, ο Πανιώνιος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Ο Σαλούστρος του Πανιωνίου. Τα 23 του παίζει για πρώτη φορά σε ομάδα Α1 και στα φιλικά δείχνει πολύ καλά στοιχεία... Είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα, αλλά υπάρχουν πολλοί κρυμμένοι θησαυροί στο ελληνικό μπάσκετ, στις πιο μικρές κατηγορίες. Και δεν κοστίζουν πολύ...

Keywords
Τυχαία Θέματα