Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ | Επιστολή φωτιά ετοιμάζει ο Πρωτέας Βούλας

Μια πολύ "καυτή" επιστολή ετοιμάζει ο Πρωτέας Βούλας με παραλήπτη την ΕΟΚ και η οποία όπως φαίνεται θα έχει τις υπογραφές -συναίνεσης- πολλών σωματείων της Α1 γυναικών .

Όπως αναφέρει το sportshero/basket, ο Πρωτέας στην επιστολή θα αναφέρει τις αναστολές του (ο όρος είναι μάλλον ήπιος) για πιθανή έκδοση δελτίων στην Melnik και Semanjakou και δεν είναι φυσικά σημειολογικό το λατινικό των χαρακτήρων . Ο Πρωτέας σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της ΕΟΚ

κ. Γολέμη θέλει να δείξει και εμπράκτως την σοβαρή αντίθεση σχεδόν της πλειονότητας των σωματείων της Α1 για την ελληνοποίηση των δύο αθλητριών . Μάλιστα υπήρξε η διαβεβαίωση ότι δεδομένου ότι θα πρέπει να υπάρξει παρασπονδία για να αγωνιστούν οι δύο αθλήτριες στο ελληνικό πρωτάθλημα με τις υπάρχουσες προκηρύξεις , μόνο αν συναινέσουν και τα υπόλοιπα σωματεία (έστω η πλειοψηφία τους) θα μπορούσε να προχωρήσει η ΕΟΚ σε τέτοια κίνηση όπως αναφέρεται για το καλό και την ισχυροποίηση του ελληνικού πρωταθλήματος . Στον αντίποδα όμως τα σωματεία με κάποιες οικονομικές δυνατότητες αναφέρουν το προφανές.

Αυτή η εκτίμηση δεν είναι επί ίσοις όροις για τα σωματεία αφού για παράδειγμα την Ελληνολετονή Μέλνικα κάποιοι θα την ήθελαν διακαώς στην ομάδα τους αλλά δεν προχώρησαν σε πρόταση γιατί ήξεραν ότι θα πιάσει θέση αλλοδαπής και αυτό ήταν απαγορευτικό . Πως λοιπόν τώρα θα της επιτραπεί η συμμετοχή στην Α1 σαν ελληνίδα ; Ο Πρωτέας θα ισχυριστεί στην επιστολή ότι είναι άλλα μέτρα και άλλα σταθμά αν υπάρξει μια τέτοια προοπτική και άνιση συμπεριφορά απέναντι στους άλλους συλλόγους πλην Αθηναϊκού.

Άπαντες γνωρίζουν ότι ο Αθηναϊκός εδώ και αρκετές εβδομάδες προσπαθεί με νύχια και με δόντια να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση να περάσει τις δύο αθλήτριες σαν ελληνίδες αλλά μέχρι στιγμής οι ιθύνοντες δεν έχουν ενδώσει αφού θα πρέπει να υπάρξει φωτογραφική συμπληρωματική προκήρυξη που να αφορά τις αθλήτριες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική και με τα ως τώρα δεδομένα καμία εκ των δύο δεν μπορεί να αγωνιστεί εκεί αφού έπαιξαν σε Εθνική άλλης χώρας και απεμπόλησαν οριστικά το δικαίωμα αυτό . Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι τόσο η Ζέντα Μέλνικα όσο και η Ενίσα Σεμανιάκου είναι από πιτσιρίκια στην Ελλάδα και εδώ πήραν μπασκετική παιδεία . Θεωρητικά και οι δύο θα μπορούσαν να αγωνιστούν άμεσα η στο προσεχές μέλλον στην Εθνική παίρνοντας διαβατήριο . Δεν περίμεναν όμως γιατί γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα για να πάρεις διαβατήριο με την ευθυνοφοβία των δημοσίων υπαλλήλων και με τους απίστευτα τραχείς και δυσπρόσιτους ελληνικούς νόμους , κάτι τέτοιο μοιάζει σχεδόν ουτοπικό .

Με τους Αντεντοκούμπο πως έγινε εν μία νυχτί; Σίγουρα μπορεί να συμβεί (στην Ελλάδα όλα γίνονται ) αλλά στο γυναικείο μπάσκετ με την ανύπαρκτη αναγνωρισιμότητα , εκτίμηση και συμπάθεια του κοινού μοιάζει ακατόρθωτο αν δεν υπάρχει ...γερό δόντι . Εδώ δεν έγινε ελληνίδα η Μέρφι και κυρίως η Κέϊτι Ντάγκλας παντρεμένη με έλληνα . Εδώ υπάρχει θέμα με την Γέμελος ! Για να είμαστε ειλικρινείς δεν μπορεί να θεωρηθεί και έγκλημα το σκεπτικό των δύο κοριτσιών . Απλά η συμμετοχή της Μέλνικα στην ομάδα νέων(!) της Λετονίας και της Σεμανιάκου στην ανύπαρκτη κυριολεκτικά Αλβανία στις γυναίκες ίσως χαρακτηριστεί ατόπημα. Δηλαδή ποιο ήταν το όφελός τους; Δυστυχώς κανένα ! Πρόσφατα μάλιστα η Μέλνικα επελέγη από τον τεχνικό της Εθνικής Λετονίας στις αρχικές 25 της ομάδας . Σαν την Ζέντα όμως οι Λετονοί έχουν κορίτσια με το ..τσουβάλι ενώ στην δική μας Εθνική αν έπαιρνε διαβατήριο θα ήταν υπέρ-απαραίτητη και μάλλον περιζήτητη . Και μοιραία κόπηκε νωρίς νωρίς ...

Το δεδομένο είναι ότι σε πρώτη φάση και με δεδομένο το τεράστιο πρόβλημα της ΕΟΚ με τα γυμναστήρια μάλλον πέρασε σε δεύτερη μοίρα η έκδοση δελτίων και άλλωστε ο Αθηναϊκός θα περάσει λογικά εύκολα η δύσκολα στο κύπελλο τον Κρόνο στο ουδέτερο Μετς τον Κρόνο που θα έχει υπηρεσιακό προπονητή .

Keywords
Τυχαία Θέματα