ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Πιο σημαντικό και από το 23-0; Το ωραίο μπάσκετ

Ο Ολυμπιακός νικάει, παίζει ωραίο μπάσκετ, όμως ό,τι έγινε ως τώρα δεν έχει πλέον καμία σημασία... Οι ερυθρόλευκοι αρχίζουν το Top 16 από το μηδέν.

Ομως η διαφορά του περυσινού με τον φετινό Ολυμπιακό δεν είναι οι δύο περισσότερες νίκες στην κανονική περίοδο. Γιατί και ένα χρόνο πριν, οι ερυθρόλευκοι είχαν ρεκόρ 8-2 στην πρώτη φάση, μετρούσαν 7 σερί νίκες... Και μόλις

άρχισε η δεύτερη φάση, βρέθηκαν στο 1-3 δίχως να το καταλάβουν. Μετά έτρεχαν και έπαιξαν ένα σωρό τελικούς μέχρι να φτάσουν στην κατάκτηση της Ευρωλίγκα,

Πέρα, λοιπόν, από τα νούμερα, αυτό που κάνει τον Ολυμπιακό να διαφέρει είναι το ωραίο μπάσκετ και η σιγουριά που εμπνέει. Δεν αποτελεί εγγύηση το 23-0 σε όλες τις διοργανώσεις για επιτυχίες και τίτλους στο τέλος της σεζόν, δεν δίνει κανένα προβάδισμα εν όψει του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Αλλωστε από εδώ και πέρα στην Ευρωλίγκα κάθε ματς θα έχει τη σημασία του, κάθε νίκη θα παίζει το ρόλο της, δεν θα υπάρχουν περιθώρια λάθους και χαλάρωσης. Γιατί ο Ολυμπιακός φλέρταρε με την ήττα σε πολλά ματς μέχρι τώρα, ακόμα και με αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικότητας. Το ότι δεν έχει γίνει η στραβή, περιλαμβάνει και μια δόση τύχης στην ως τώρα πορεία των ερυθρολεύκων.

Αλλο όμως η τύχη σε ένα-δυο ματς και άλλο η πορεία και οι εμφανίσεις, που δεν είναι καθόλου τυχαίες. Γιατί ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα, χαρακτήρα, ενέργεια, συνδυάζει εμπειρία και φρέσκα πόδια. Εχει ομοιογένεια και πάνω απ' όλα υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Στο δε όμιλο που θα βρεθεί ο Ολυμπιακός, η πρόκριση στα πλέι οφ είναι ξεκάθαρα στο χέρι του. Το Μιλάνο, η Εφές, η Μάλαγα και όποια εκ των Κούμπαν ή Κούτσα μπει στο δρόμο του, δεν είναι καλύτερες... Αν είναι και οι δύο, καλύτερα για όλους. Και για τον Ολυμπιακό και για τον Παναθηναϊκό, που μπορούν να λύσουν εντός των συνόρων τις διαφορές τους και να μην... φαγωθούν και στην Ευρωλίγκα. Αλλά και πάλι, ο δρόμος προς τα πλέι οφ ορθάνοιχτος... Κι ας υπάρχουν πλέον πολύ πιο δυνατοί αντίπαλοι, όπως η Φενέρ και η Μπαρτσελόνα, που κάνουν το Top 16 κάτι παραπάνω από ελκυστικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα