ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Νίκησε το Αλεξάνδρειο και το ΟΑΚΑ...

Η έδρα είπε την πρώτη και την τελευταία λέξη στα ημιτελικά του Κυπέλλου, συνεπώς το ζευγάρι του τελικού μάλλον βγήκε στις 29 Οκτώβρη... Σε ματς νοκ άουτ, όποια ομάδα παίζει στο γήπεδό της, έχει πλεονέκτημα.

Γιατί αν τα βάλουμε κάτω, το Αλεξάνδρειο και το ΟΑΚΑ έγειραν την πλάστιγγα κι έτσι στο Ηράκλειο θα διεκδικήσουν την κούπα ο Παναθηναϊκός

και ο Αρης. Αν, δηλαδή, οι ημιτελικοί γίνονταν στη Νέα Σμύρνη ή στο ΣΕΦ, δεν θα ήταν φαβορί ο Πανιώνιος και ο Ολυμπιακός;

Βέβαια πριν από το τζάμπολ, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ήταν διαφορετική. Ο Πανιώνιος είναι ξεκάθαρα η τρίτη ομάδα στην Ελλάδα, πίσω από τους αιώνιους. Το δείχνει η βαθμολογία, έχει προχωρήσει στην Ευρώπη, βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ομως μέσα στο Αλεξάνδρειο, ο Αρης μεταμορφώνεται. Και όχι σε ένα ματς κανονικής περιόδου, αλλά σε έναν ημιτελικό Κυπέλλου. Για τους κίτρινους, ήταν ένα ιστορικό ματς, όχι ένα απλό παιχνίδι. Και για τον Πανιώνιο ήταν ιστορικό, ακόμα περισσότερο, όμως είχε την ατυχία να βγει δεύτερος από την κληρωτίδα.

Το λάθος των κυανέρυθρων ήταν πως ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη δίχως να αντιληφθούν το ειδικό βάρος ενός τέτοιου αγώνα. Το ότι ο Πανιώνιος είναι καλύτερη ομάδα ισχύει, όχι όμως τόσο καλύτερη ώστε να είναι σίγουρη ότι θα κερδίσει εκτός έδρας... Από την άλλη, ο Αρης εκμεταλλεύτηκε τον τίτλο του αουτσάιντερ, αιφνιδίασε και από εκεί και πέρα ήταν αργά... Δεν είναι Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός ο Πανιώνιος για να περνάει από παντού. Εδώ στο ματς της κανονικής περιόδου, με λιγότερο κόσμο στις εξέδρες, το παιχνίδι κρίθηκε στο σουτ. Από πού και ως πού να είναι δεδομένη η πρόκριση στον τελικό; Από πού και ως πού η αισιοδοξία και η... απογοήτευση επειδή ο τελικός δεν θα γίνει στο Ελληνικό, αλλά στο Ηράκλειο; Γιατί αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα στη Νέα Σμύρνη, μέχρι και την Κυριακή το απόγευμα.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο άλλο ζευγάρι. Ο Ολυμπιακός είχε το 23-0 σε όλες τις διοργανώσεις. Ναι, έχει παίξει πολύ καλύτερο μπάσκετ από τον Παναθηναϊκό, είναι φρέσκος, σε αντίθεση με τους πράσινους που έμοιαζαν ταλαιπωρημένοι. Ε, και; Μέσα στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να είναι φαβορί. Εχει νικήσει δύο φορές σε ματς κανονικής περιόδου τα τελευταία επτά χρόνια, ενώ σε πλέι οφ είχε να κερδίσει από το 2002...

Τα νοκ άουτ ματς ήταν, είναι και θα είναι διαφορετικά. Δεν είναι σαν όλα τα άλλα παιχνίδια, έχουν άλλο βάρος, είναι παιχνίδια ειδικών συνθηκών. Ο Αρης και ο Παναθηναϊκός ήταν τυχεροί στην κλήρωση και δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο,τι και να αναλύουμε τώρα, ο βασικός λόγος που δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο ζευγάρι στον τελικό είναι η έδρα.

Οχι, βέβαια, ότι δεν υπάρχει ανάλυση επί του αγωνιστικού. Υπάρχει και παρά υπάρχει. Οχι ότι δεν μπορούσαν να νικήσουν οι γηπεδούχοι. Μπορούσαν και παρά μπορούσαν. Αλλο το ένα, όμως και άλλο η... καταδίκη των ηττημένων. Και ο Πανιώνιος και ο Ολυμπιακός ήθελαν να προκριθούν στον τελικό και απογοητεύτηκαν που δεν τα κατάφεραν, αν και έχουν καλύτερη εικόνα από τους αντιπάλους τους μέχρι τώρα στη σεζόν.

Μέχρι εκεί, όμως. Οπως δεν σημαίνει τίποτα η πορεία μέχρι τον Δεκέμβρη, έτσι και δεν γίνεται απολογισμός της σεζόν στα μισά του δρόμου. Η αγωνιστική περίοδος αργεί να τελειώσει, υπάρχουν πολλά που θα αλλάξουν ως το τέλος...

Οσο για το ζευγάρι του τελικού; Ο Παναθηναϊκός είναι το απόλυτο φαβορί και μάλλον δεν χάνει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Αλλά αν μείνει μόνο με αυτόν, δεν θα είναι επιτυχημένη σεζόν... Το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα είναι προτεραιότητες. Ο δε Αρης, αναζητεί την επόμενη μέρα, αλλά και για ακόμα καλύτερες ημέρες. Χρειάζεται να συνεχίσει την προσπάθεια με τους Ελληνες παίκτες, με νέο προπονητή στον πάγκο. Από κάθε άποψη, το μπάσκετ δεν χρειάζεται μόνο τους αιώνιους, αλλά και τη Θεσσαλονίκη και τον Πανιώνιος και τις υπόλοιπες ομάδες. Το ότι ο τελικός θα έχει άλλο χρώμα φέτος, είναι πρόοδος. Θα γίνει στο όμορφο Ηράκλειο, το ζευγάρι θα είναι διαφορετικό. Χίλιες φορές προτιμότερο, από τον τελικό του μίσους. Κι ας υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα