ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Καλύτερη η Βούρτζμπουργκ από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό

Ορισμένες φορές οι τίτλοι κάποιων κειμένων προτιμάμε να είναι «εμπορικοί» και δεν ανταποκρίνονται 100% στο περιεχόμενο του κειμένου. Ο συγκεκριμένος, όμως, δυστυχώς για το ελληνικό μπάσκετ, είναι πέρα για πέρα αληθινός.

Αγωνιστικά η γερμανική ομάδα δεν είναι καλύτερη των «αιωνίων»,τουναντίον, είναι... έτη φωτός πιο πίσω,αλλά αν δει κανείς τα εισιτήρια που έκοψαν φέτος οι Γερμανοί, θα προβληματιστεί και μάλιστα πολύ έντονα. Η Βούρτζμπουργκ, μια ομάδα που βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού

πίνακα της Μπουντεσλίγκα, έχει κατά μέσο όρο 3.140 εισιτήρια και πληρότητα 100% στα 17 εντός έδρας παιχνίδια που έδωσε στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, αν εξαιρέσουμε τις μεταξύ τους μονομαχίες, στα άλλα 11 εντός έδρας ματς που έδωσαν δεν είχαν πάνω από 2.500 εισιτήρια κατά μέσο όρο. Γεγονός που θα πρέπει-τουλάχιστον-να προβληματίσει όλους όσους ασχολούνται με το ελληνικό μπάσκετ.

Η Α1 που φαίνεται (σ.σ. καθώς δεν ξέρουμε ακόμα πόσες ομάδες θα καταφέρουν να πάρουν πιστοποιητικό του χρόνου) πως θα δημιουργηθεί τη νέα σεζόν με την παρουσία οκτώ ομάδων εκτός Αθήνας και έξι εντός Αττικής, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξουμε σελίδα. Το πρωτάθλημα πλέον δεν θα περιορίζεται σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από το κέντρο της Αθήνας, γεγονός που μόνο καλό θα κάνει στο πρωτάθλημα. Ομάδες όπως ο Κολοσσός Ρόδου, ο ΑΓΟΡ, ο ΚΑΟΔ, η Καβάλα, ο Απόλλωνας Πάτρας και η Ελευσίνα είναι σίγουρο θα αυξήσουν σε μεγάλο βαθμό το σύνολο των εισιτήριων και κατ' επέκταση των μέσο όρο. Αν μάλιστα ΠΑΟΚ και Άρης γίνουν και πάλι ανταγωνιστικοί, τότε αναμένεται... εκτόξευση καθώς οι δύο ομάδες έχουν αρκετό κόσμο στο πλευρό τους.

Όπως και στη Γερμανία λοιπόν, έτσι και εδώ, το πρωτάθλημα θα... απλωθεί σε πολλές πόλεις, τα γήπεδα στην περιφέρεια είναι συνήθως γεμάτα, οπότε οι οιωνοί είναι θετικοί. Αυτό που χρειάζεται, όμως, είναι να μην αφήσουμε και αυτή την ευκαιρία να περάσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα