ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Η Ευρώπη ανήκει στους Ελληνες...

Το ελληνικό μπάσκετ αντιστέκεται, δεν καταλαβαίνει από κρίσεις και επικρίσεις και με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ελληνες, κυριαρχεί με κάθε τρόπο στην Ευρώπη!

Αυτό που έκανε ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη ήταν άλλο ένα μεγάλο επίτευγμα, που θα γίνει μεγαλύτερο αν συνδυαστεί και με την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Οι πράσινοι έκαναν το μπρέικ απέναντι σε μια ομάδα που έμοιαζε σαν το απόλυτο φαβορί για να ταξιδέψει στο Λονδίνο.

Ομως είναι άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να πετυχαίνει το μεγάλο τρίποντο, ο Παναθηναϊκός άλωσε το Παλάου Μπλαουγκράνα και πλέον τα πάντα θα κριθούν στο ΟΑΚΑ. Λίγο πριν, ο Μάικ Μπράμος έβαλε άλλο ένα μεγάλο σουτ... Με την ομάδα του να χάνει με 4 πόντους και να μένει ένα λεπτό, χρειαζόταν κάποιος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Το έκανε ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι και κράτησε τους πράσινους ζωντανούς. Ισως το σουτ του Μπράμου να ήταν πιο σημαντικό από του Διαμαντίδη, απλά ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μίλησε τελευταίος και υπέγραψε το διπλό.

Η Ελλάδα, λοιπόν, μπορεί και φέτος να έχει δύο ομάδες στο φάιναλ φορ. Εντάξει, νωρίς είναι ακόμα και τίποτα δεν έχει κριθεί. Ομως αρκεί ένα πράγμα: να μην χαθεί παιχνίδι εντός Ελλάδας. Αν ο Ολυμπιακός κάνει απόψε το 2-0, γίνεται το απόλυτο φαβορί. Κι αν δεν τα καταφέρει στην Τουρκία, πάλι στο ΣΕΦ θα έχει την ευκαιρία. Και μην ξεχνάμε. Τα ελληνόπουλα οδηγούν τους ερυθρόλευκους. Ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, ο Παπανικολάου, ο Σλούκας, ο Περπέρογλου, έχοντας τη συμπαράσταση του Χάινς. Και στον πάγκο βρίσκεται ο Ελληνας Γιώργος Μπαρτζώκας...

Οσο για τον Παναθηναϊκό του Πεδουλάκη; Εκανε αυτό που εξ αρχής ήθελε. Μπρέικ. Τώρα η σειρά περνάει στο ΟΑΚΑ κι εκεί οι πράσινοι πρέπει να κάνουν το απόλυτο. Είναι δύσκολο, ουδείς θεωρεί πως η δουλειά έχει τελειώσει. Κάθε άλλο. Ομως είναι θέμα ελληνικής ψυχής και κυρίως αξίας. Το ελληνικό μπάσκετ μπορεί κόντρα σε όλα τα προγνωστικά να έχει δύο ομάδες στο φάιναλ φορ του Λονδίνου και να στείλει το μήνυμά του.... Μόνο το μπάσκετ μπορεί να προσφέρει τέτοιες στιγμές στους Ελληνες, μόνο το μπάσκετ κρατάει τόσο ψηλά τη σημαία της Ελλάδας. Κόντρα σε πολλούς και πολλά... Ακόμα και κόντρα σε ανθρώπους που στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είναι φίλοι και όχι εχθροί.

ΥΓ: Και για να μην ξεχνιόμαστε. Ερχεται και... ελληνικός τελικός στο Eurocup. Με Ζήση, Βασιλειάδη, Καλάθη και Κατσικάρη... Εκεί, η Ελλάδα θα νικήσει όπως και να έχει.

Keywords
Τυχαία Θέματα