ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Η αξία του ηττημένου, δίνει δόξα στον νικητή

Ο Παναθηναϊκός αρνείται να παραδώσει το θρόνο του, ο Ολυμπιακός δείχνει έτοιμος να πάρει το στέμμα και το ελληνικό μπάσκετ ζει τελικούς που ζηλεύει όλη η Ευρώπη...

Στο ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ οι δύο αιώνιοι μας έχουν προσφέρει τρομερές μάχες και το Σάββατο στις 7 το απόγευμα έρχεται το υπέρτατο

ματς. Ο τελικός των τελικών... Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αποτελούν το κορυφαίο εγχώριο ζευγάρι σε όλο τον πλανήτη, πλην βέβαια ΝΒΑ. Έχουν ήδη διεξαχθεί τέσσερα παιχνίδια και μόνο ένα, το τρίτο που έγινε στο ΣΕΦ, δεν κράτησε θεατές και τηλεθεατές καρφωμένους στις θέσεις τους. Εναλλαγές στο σκορ, σπουδαίες μπασκετικές φάσεις, θέαμα σε πολλές περιπτώσεις, αποτελούν το μενού των τελικών. Και παρότι η ένταση είναι μεγάλη, η αντιπαλότητα των αιωνίων είναι τεράστια, το μπάσκετ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.


Εχουν γίνει μέχρι στιγμής σε όλη τη σεζόν 7 αναμετρήσεις ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και σε όλες έχει νικήσει ο καλύτερος, δίχως να έχουμε δει μπρέικ. Και στην κανονική περίοδο και στο Κύπελλο και στα πλέι οφ. Παρά τα όποια λάθη και τα όποια παράπονα από και για τη διαιτησία, κανείς δεν κέρδισε δίχως να το δικαιούται. Και μόνο στο παιχνίδι που δεν έγινε - το πρώτο στο ΣΕΦ - χάλασε η μαγιά. Κατά τα άλλα, ο κόσμος στις εξέδρες ξεφεύγει μόνο φραστικά. Οι διαιτητές με ελάχιστες εξαιρέσεις στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, μόνο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε λάθος συμπεριφορά προς τους ρέφερι στον τέταρτο τελικό.

Οπως και να έχει, είναι πολύ σημαντικό το ότι η πλειοψηφία συζητάει μόνο για μπάσκετ μετά από τις αναμετρήσεις των αιωνίων σε Ελληνικό, ΣΕΦ, ΟΑΚΑ. Το σκορ είναι 2-2 στους τελικούς, αλλά οι περισσότεροι βλέπουν ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος. Με περισσότερη ενέργεια, πάθος, δυνάμεις. Ο Παναθηναϊκός αντιστέκεται, δεν θέλει να παραδώσει τα ηνία, αλλά ο Ολυμπιακός είναι πιο έτοιμος από ποτέ. Ακόμα κι έτσι, στο σύνολο οι πράσινοι προηγούνται με 4-3 στις νίκες στις φετινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων κι αν κάνουν το 5-3, παίρνουν και το νταμπλ απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης... Ομως αν γίνει το 4-4, ο Ολυμπιακός δεν θα είναι ισόπαλος... Θα είναι ο απόλυτος θριαμβευτής της σεζόν 2011-12, απέναντι στην κορυφαία ομάδα της τελευταίας τετραετίας, όπως είπε και ο Ιβκοβιτς... Με άλλα λόγια; Εδώ ταιριάζει απόλυτα: η αξία του ηττημένου, δίνει δόξα στον νικητή.

Keywords
Τυχαία Θέματα