ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Αυτή είναι η τετράδα του φάιναλ φορ...

Στο φάιναλ φορ ήδη έχουν πάρει θέση τρεις ομάδες. Η Φενέρ, η Ρεάλ και ο Ολυμπιακός...Και παρέα σε όλες αυτές, κάνει η Μπάγερν Μονάχου, η μεγάλη έκπληξη της φετινής Ευρωλίγκα.

Αυτά, λοιπόν. Για τον Νοέμβρη. Για την ακρίβεια, πριν καν συμπληρωθεί το 1/3 του τελευταίου μήνα στο Φθινόπωρο. Οσοι βιάζονται και συνήθως σκοντάφτουν έχουν αρχίσει να βγάζουν συμπεράσματα και να πανηγυρίζουν, ειδικά αν υποστηρίζουν μία από τις τέσσερις

μεγάλες ομάδες. Τους υπόλοιπους - πάντα τους βιαστικούς - τους έχει πιάσει απελπισία.

Ο,τι όμως και να γίνεται τώρα, ελάχιστα θα μετρήσει όταν πραγματικά γίνει το ταμείο. Εννοείται πως υπάρχουν ομάδες που ξεχωρίζουν και άλλες που απογοητεύουν. Αλλά έτσι όπως είναι η μορφή της Ευρωλίγκα, τα πάντα είναι ρευστά. Ειδικά από τη στιγμή που μπορούν να γίνουν αλλαγές στο ρόστερ. Μία προσθήκη μπορεί να μεταμορφώσει μια ομάδα, αυτό έχει αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν. Γι αυτό και το μόνο που παίζει ρόλο στην προκειμένη χρονική περίοδο είναι η πρόκριση στο Top 16. Παίζει ρόλο και η κατάταξη ως προς τη διαμόρφωση των ομίλων, αλλά όχι σε τόσο σημαντικό βαθμό, ώστε να καθορίσει και τις εξελίξεις.

Διότι όσο πιο ψηλά καταταγεί μια ομάδα στην κανονική περίοδο, τόσο πιο εύκολους αντιπάλους θα έχει στο Top 16. Θεωρητικά, βέβαια, γιατί ο πρώτος όμιλος έχει γίνει περίεργος και ουδείς μπορεί να προβλέψει την τελική του κατάταξη. Και από τον τρόπο που θα μοιραστούν η Φενέρ, η ΤΣΣΚΑ και η Μπάρτσα, θα καθοριστεί και ο βαθμός δυσκολίας καθενός εκ των δύο γκρουπ που θα διαμορφωθούν στο Top 16. Γιατί όσο καλή κι αν παρουσιάζεται η Φενέρ του Ομπράντοβιτς μέχρι στιγμής, το πιθανότερο είναι η ΤΣΣΚΑ και η Μπαρτσελόνα να φτάσουν πιο μακριά στο τέλος της σεζόν... Κι ας έχει 4-0 αυτή τη στιγμή η Φενέρ και 2-2 η ΤΣΣΚΑ.

Βέβαια οι Τούρκοι είναι πιο καλοί απ' ό,τι όλοι περίμεναν και με δεδομένη την παρουσία του Ζοτς στον πάγκο, ουδείς μπορεί να τους υποτιμήσει. Μέχρι τώρα, όμως είναι και οι μόνοι που δείχνουν ικανοί να μπουν ανάμεσα στα φαβορί. Οι άλλες τουρκικές ομάδες δεν πείθουν, το ίδιο και οι ιταλικές. Από την Ισπανία πέραν της Ρεάλ και της Μπάρτσα δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο, η Μακάμπι μοιάζει να έχει ταβάνι. Ούτε καν η Λοκομοτίβ που νίκησε στο Ηράκλειο δεν δείχνει ικανή για το φάιναλ φορ, άρα τα κουκιά είναι μετρημένα. Αυτό είναι καλό και για τον Ολυμπιακό που συνεχίζει να κερδίζει, αλλά και για τον Παναθηναϊκό που συναντά εμπόδια και μέχρι τώρα δεν πείθει.

Αλλωστε οι ισορροπίες μπορεί να αλλάξουν ως το τέλος της σεζόν μόνο σε υψηλό επίπεδο, όχι πιο κάτω. Ολυμπιακός, Ρεάλ, Μπάρτσα, ΤΣΣΚΑ, Φενέρ, Παναθηναϊκός θα καθορίσουν τις εξελίξεις, δύσκολα μία εκ των υπολοίπων θα μπει ανάμεσά τους όταν φτάσουμε στα πλέι οφ... Οσο κι αν βελτιωθούν ή ενισχυθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα