ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | V-Spanιος παίκτης!

Ο Βασίλης Σπανούλης βίωσε μια δύσκολη εβδομάδα, με έντονη αμφισβήτηση, αγωνιστική πίεση και άγχος. Αλλά το τέλος της σειράς με την Αναντολού Εφές βρήκε τον αρχηγό του Ολυμπιακού θριαμβευτή.

Τα τελευταία τρία χρόνια, κάθε παιχνίδι για τον αρχηγό των «ερυθρολεύκων» είναι «τελικός». Καθώς πρέπει πάντα να δικαιολογεί το συμβόλαιο του και την απόφαση του να αφήσει τον Παναθηναϊκό για λογαριασμό των Πειραιωτών. Από την προηγούμενη Παρασκευή, μετά και το τέταρτο ματς με την Αναντολού στην Πόλη, άπαντες μιλούσαν

γι' αυτόν και τις δύο σερί κακές του εμφανίσεις, για το εάν ευθυνόταν και πόσο για τις ήττες του Ολυμπιακού, για το εάν μπορεί να βοηθήσει ή όχι στη σειρά και για το εάν ο Μαχμούτι και οι παίκτες του είχαν βρει τον τρόπο να τον σταματήσουν. Όλα τα φώτα ήταν επάνω του. Όλοι περίμεναν από αυτόν το μεγάλο παιχνίδι, την αντίδραση, την απάντηση.

Άλλοι στη θέση του θα «λύγιζαν» από την πίεση. Άλλοι δεν θα σήκωναν κεφάλι ποτέ. Άλλοι θα το έπαιρναν προσωπικά και αντί να κάνουν καλό στην ομάδα τους θα έκαναν κακό με στόχο την προσωπική τους προβολή, την ικανοποίηση του «εγώ» και όχι του «εμείς» και την ωραιοποίηση των στατιστικών.

Άλλοι, γιατί ο Βασίλης Σπανούλης δεν έκανε τίποτα από τα παραπάνω. Κι αυτό γιατί πρόκειται για σπάνια πάστα παίκτη. Μετά τις κακές του εμφανίσεις στην Πόλη δεν μίλησε. Δεν είπε το παραμικρό. Κατάλαβε πως η ομάδα του είχε ανάγκη τον αρχηγό της όσο ποτέ άλλοτε την φετινή σεζόν. Και έτσι ο 31χρονος γκαρντ βγήκε μπροστά στο πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς. Στο παιχνίδι που έκρινε την πρόκριση στο Final Four του Λονδίνου.

Ο «V-Span» πήρε την παρέα του από το χέρι και την οδήγησε στον δρόμο της πρόκρισης σε ένα ματς που όλα πήγαιναν ανάποδα για τους «ερυθρόλευκους» στο πρώτο ημίχρονο. Έμεινε στο παρκέ 36' λεπτά και είχε 19 πόντους (5/6 βολές, 4/6 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 λάθη.

Από τους 12 πόντους που πέτυχε στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι οκτώ ήταν ο ένας πιο κρίσιμος από τον άλλον. Kι όταν οι συμπαίκτες του είδαν τον αρχηγό τους να δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης και της πρόκρισης, ήταν αδύνατον να μην ακολουθήσουν. Ο Περπέρογλου πήρε τη σκυτάλη με τα μεγάλα του τρίποντα, το ίδιο και οι Λο και Πρίντεζης και κάπως έτσι οι Τούρκοι έπεσαν στο καναβάτσο και ο Ολυμπιακός θα βρεθεί σε δύο εβδομάδες στο Λονδίνο.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι ήδη πετυχημένοι στην φετινή Ευρωλίγκα και θα πάνε στην Αγγλία δίχως άγχος και πίεση καθώς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν είναι το φαβορί. Αλλά κανείς δεν μπορεί να τους στερήσει το δικαίωμα να ονειρεύονται. Ο Βασίλης Σπανούλης θα είναι εκεί, οπότε όλα μπορεί να συμβούν.

Υ.Γ. Το 2009 στο Βερολίνο με τον Παναθηναϊκό ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο MVP του Φάιναλ Φορ και κατέκτησε το τρόπαιο. Το 2012 στην Κωνσταντινούπολη με τον Ολυμπιακό ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο MVP του Φάιναλ Φορ και κατέκτησε το τρόπαιο. Κατά τη διάρκεια των δυο Φάιναλ Φορ, η Ολυμπία Χοψονίδου ήταν έγκυος και περίμενε τον Θανασάκη και τον Βασίλη Τζούνιορ. Το 2013 στο Λονδίνο, η Ολυμπία είναι και πάλι έγκυος και περιμένει και πάλι αγόρι. Λέτε;

Keywords
Τυχαία Θέματα