ΚΑΒΑΛΑ | Τι αλλάζει ο Τζήμας...

Παρότι το ματς κόντρα στο Παγκράτι συνοδεύτηκε από την κατάκτηση του ροζ φύλλου, η διοίκηση της Καβάλας έλυσε με συνοπτικές διαδικασίες τη συνεργασία της με τον Θωμά Νίκου, μετά από τρεις ήττες στα πρώτα πέντε παιχνίδια και παρέδωσε τα ηνία στον Γιάννη Τζήμα...

Γιατί, όμως, έγινε η συγκεκριμένη επιλογή; Ο Θωμάς Νίκου είναι ένας αξιόλογος προπονητής και πρόσφερε πολλά τόσο ως χεντ, όσο και ως ασίσταντ κόουτς στους "κυανόλευκους". Ωστόσο, τα μονοπάτια της Α2 είναι...

δύσβατα και χρειάζονται κι άλλα πράγματα για να έρθει η άνοδος σε ένα τόσο απαιτητικό πρωτάθλημα.

Ο Γιάννης Τζήμας είναι ένας "μπαρουτοκαπνισμένος" προπονητής, που ξέρει πώς να δουλεύει κάτω από "ειδικές συνθήκες", ανεβάζοντας το ηθικό των παικτών του και καθοδηγώντας τους στα λεγόμενα... μεγάλα παιχνίδια, όπως είναι αυτό του Σαββάτου κόντρα στο Ψυχικό.

Η κατάκτηση του ροζ φύλλου κόντρα στους νεοφώτιστους είναι απαραίτητη για την πορεία των "κυανόλευκων", που σε περίπτωση απώλειάς του θα απομακρυνθούν αρκετά από τις προνομιούχες θέσεις.

Η ποιότητα στο έμψυχο της Καβάλας "ξεχειλίζει", με τον Σωτήρη Καραποστόλου να αποτελεί το... βαρύ χαρτί, που καλείται να αξιοποιηθεί στο έπακρο από τον κόουτς Τζήμα και τους περσινούς του συνοδοιπόρους στην άνοδο των Τρικάλων, Νίκο Κατσαρέ και Βασίλη Αγγελακόπουλο να αποτελούν σπουδαίες μονάδες.

Το ίδιο ισχύει τόσο για τον "αμυντικό εξολοθρευτή" Γιώργο Καλαϊτζίδη, όσο και για τον "μπόμπερ", Κώστα Τότσιο. Ο Μπόγιαν Κρστέφσκι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, δείχνοντας καλά στοιχεία, ενώ υπάρχουν και αρκετοί ταλαντούχοι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν, αρκεί να βρουν το ρόλο τους.

Αν βάλουμε στη... ζυγαριά τον Γιάννη Τζήμα με τον Θωμά Νίκου δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, όμως μετά από ένα κακό ξεκίνημα απαιτείται ένα σοκ για να αλλάξει η ψυχολογία και η συγκεκριμένη επιλογή είναι ικανή να αλλάξει τις ισορροπίες, λόγω κυρίως της εμπειρίας του Λαρισαίου προπονητή, που συνήθως φέρνει εις πέρας τις δύσκολες αποστολές του.

Keywords
Τυχαία Θέματα