Κ.Α.Ο.Δ. | Ιωαννίδης: "Το μπάσκετ χρειάζεται επενδύσεις"

Ικανοποιημένος με το γεγονός πως η Α1 θα κάνει τελικά πρεμιέρα το Σάββατο 13/10, δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΑΟΔ, Αρης Ιωαννίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις διαφωνίες που είχαν αρχικά οι 14 ομάδες της Α1.

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της Δράμας, μίλησε στο "Αθλητικό Metropolis" και ανέφερε:

"Είναι σημαντικό που έστω και την τελευταία στιγμή οι 14 ομάδες κατάφεραν να συμφωνήσουν για την έναρξη του πρωταθλήματος. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που έχει φέρει πολλές

επιτυχίες στην Ελλάδα και έχει το δικό του φίλαθλο κοινό. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, για να ανταποκριθούμε και να είναι όλες οι ομάδες έτοιμες, για να αγωνιστούν όσο καλύτερα μπορούν. Δεν είναι εύκολο να συντηρηθούν οι σύλλογοι με τα δεδομένα που υπάρχουν. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν διοικήσεις Πρωτοδικείου που κάνουν μεγάλο αγώνα, ώστε να είναι οι ομάδες βιώσιμες και να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα".

Όσο για τις διαφωνίες που υπήρχαν μέχρι να αποφασιστεί η έναρξη του πρωταθλήματος:
"Πάντα θα υπάρχουν ενστάσεις στον αθλητισμό. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει ενότητα και σύμπνοια στα προβλήματα και να κοιτάξουμε μπροστά. Δεν υπάρχει άλλη λύση και πάνω από όλα να εφαρμόζονται οι νόμοι. Το μπάσκετ χρειάζεται και επενδύσεις, υπάρχουν και ομάδες που είναι απόλυτα υγιείς και μπορούν να σταθούν επάξια στην Α1. Ο κόσμος είναι κοντά στις ομάδες και αν ρίξει κανείς μια ματιά στην επαρχία και πιο συγκεκριμένα στη Ρόδο, στην Πάτρα, στη Δράμα, στην Καβάλα και στην Κρήτη θα δει ότι οι φίλαθλοι διψούν για μπάσκετ".

Για το θέμα του Νόουλς, ο Ιωαννίδης τόνισε: "Δεν είναι μυστικό. Ήδη, κάναμε τις απαραίτητες διαδικασίες και φέραμε άλλο παίκτη, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Νόουλς μέχρι να μπορεί να παίξει. Πρόκειται για έναν πολύ καλό παιδί και με καλή αγωνιστική ταυτότητα, αφού δεν έχουμε παράπονο από τη συμπεριφορά του και μας τόνισε ότι η ουσία που του ανιχνεύθηκε είναι σε πολύ μικρή ποσότητα. Εμείς από τη μεριά μας καλούμε τον κόσμο να μας στηρίξει όσο μπορεί".

Keywords
Τυχαία Θέματα