ΚΑΝΤΟΥ | "Θέλει να κερδίζει, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη ο Τρινκιέρι!"

Την υπερηφάνεια του για το γεγονός ότι ο Αντρέα Τρινκιέρι ανέλαβε "μία από τις πιο πετυχημένες Εθνικές ομάδες" εξέφρασε ο άνθρωπος που το 2009 εισηγήθηκε την πρόσληψη του Ιταλού τεχνικού στην Καντού, ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Μπρούνο Αριγκόνι, εξηγώντας ότι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας είναι... γεννημένος νικητής και δουλευταράς!

"Τρέχουμε να οργανώσουμε τα πάντα στην Καντού, γιατί τώρα που ο Αντρέα ανέλαβε την Εθνική σας ομάδα, ο χρόνος πιέζει", τόνισε αρχικά ο Αριγκόνι

στην SportDay και πρόσθεσε: "Είμαστε πολύ περήφανοι για τον Αντρέα. Και πώς να μη συμβαίνει αυτό, καθώς αναλαμβάνει μία από τις πιο πετυχημένες Εθνικές ομάδες της Ευρώπης".

Σκιαγραφώντας το προφίλ του 44χρονου προπονητή, είπε: "Είναι βαθύς γνώστης του μπάσκετ και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Κάθε μέρα δουλεύει σκληρά, βάζει μεγάλη πίεση στους παίκτες. Θέλει να δίνουν πάντα το καλύτερο και προσπαθεί να τους βελτιώσει και ατομικά. Είναι οργανωτικός, γνωρίζει ότι τα πάντα ξεκινάνε από την άμυνα, αλλά λέει κι ότι οι παίκτες πρέπει να είναι ικανοποιημένοι στην επίθεση. Δεν είναι ο κόουτς των άκρων. Δεν είναι αυτός που θέλει τα ματς να λήγουν με πολύ μικρό σκορ ή με πολύ μεγάλο. Το σίγουρο είναι ότι θέλει να κερδίζει...".

Τέλος, για το τι είναι ικανός να πετύχει με την Εθνική, ο αθλητικός διευθυντής της Καντού υπογράμμισε: "Το καλοκαίρι ήταν στενόχωρο για την Εθνική σας, αφού δεν πήγε στους Ολυμπιακούς. Τι να πούμε, όμως, και εμείς, που έχουμε να πάμε από το 2004; Αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα έχει μεγάλη παράδοση, σπουδαίους παίκτες, αλλά και ο ανταγωνισμός πλέον είναι πολύ μεγάλος, αφού έχουν γεννηθεί από τη διάσπαση των κρατών πολλές ομάδες. Ο Αντρέα είναι πολύ χαρούμενος με αυτή την πρόκληση, ξέρει ότι θα χρειαστεί σκληρή δουλειά. Δεν έχει φόβο".

Keywords
Τυχαία Θέματα