Καλλιπολίτης: "Στόχος της Δραπετσώνας να αναδείξει τα δικά της παιδιά"

Η Δραπετσώνα είναι από τις ομάδες που επενδύουν στα τμήματα υποδομών τους και δίνουν χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά ώστε να εξελιχθούν. Ο Σάκης Καλλιπολίτης μας μίλησε για τα 250 παιδιά που είναι στην ακαδημίες της ομάδας, την δουλειά που γίνεται στην Δραπετσώνα και το επίπεδο του πρωταθλήματος της Α' ΕΣΚΑΝΑ.

Η νίκη κόντρα στον Μανδραϊκό για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος (με 61-54) έφερε την Δραπετσώνα στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού

πίνακα.
"Εμείς δουλέψαμε πάνω στην αντίπαλη ομάδα. Θέλαμε μία μεγάλη νίκη. Όλα τα παιδιά έπαιξαν με δύναμη και ψυχή. Καταφέραμε να πάρουμε μια μεγάλη νίκη και παρά το γεγονός ότι είχαμε και κάποιους τραυματισμούς, όπως του Γιώργου Σίνου αλλά και του Μιχάλη Ιωαννίδη, ο οποίος αγωνίστηκε με 15 ράμματα στο πόδι του. Όλοι θέλαμε πάρα πολύ την νίκη, είχαμε δουλέψει πολύ στην τακτική και ήμασταν καλύτεροι", δήλωσε ο Σάκης Καλλιπολίτης για την επικράτηση- έκπληξη της αγωνιστικής.

Η Δραπετσώνα είναι η ομάδα με το χαμηλότερο μπάτζετ του πρωταθλήματος και ο προπονητής της ομάδας μας εξήγησε το μυστικό της επιτυχίας για την τόσο καλή πορεία της:
"Το βασικό στοιχείο είναι ότι γίνεται μια δουλειά στην Δραπετσώνα εδώ και 5 χρόνια, με σκοπό να αναδείξουμε τα δικά μας παιδια. Διατηρούμε ένα βασικό κορμό, όπως ο Τζιώτης, ο Σίνος και ο Ιωαννίδης και να τους πλαισιώσουμε με αξιόλογους παίκτες που να προέρχονται από την ομάδα μας. Εμείς θέλαμε να διατηρηθούμε στην κατηγορία. Είναι λογικό με το γεγονός ότι παίζουμε το μπάσκετ μας τα 2-3 τελευταία χρόνια, ότι οι αυτοματισμοί λειτουργούν. Οι παίκτες γνωρίζουν ο ένας τον άλλον και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν".

Την μεγαλύτερη σημασία η Δραπετσώνα την δίνει στο να αναδείξει νέα παιδιά από τα δικά της τμήματα υποδομής και ο Σάκης Καλλιπολίτης μίλησε για τους στόχους της ομάδας:
"Βασικός μας στόχος είναι να ανεβάζουμε δικά μας παιδιά και να τους δίνουμε τις ευκαιρίες. Αν μπορέσει και ξεπεταχτεί και κάποιος παίκτης τότε για εμάς θα είναι ευχής έργο. Στόχος μας είναι να μείνουμε και στην κατηγορία. Θα ήταν καταστροφικό για μια ομάδα 7-8 χρονών, όπως εμείς να πάει στην Γ' Εθνικη. Πρέπει να περιμένουμε ακόμα δύο με τρία χρόνια . Στον αγώνα κόντρα στον Μανδραϊκό είχαμε 5 έφηβους στην ομάδα. Και υπάρχουν και 2 παίδες που έχουν ρόλο στην Δραπετσώνα και έχουν θέση στο μπάσκετ. Βέβαια πιο πολύ μας ενδιαφέρει η παραγωγή παικτών και η ανάδειξη νέων ταλέντων. Η Δραπετσώνα αυτή τη στιγμή έχει 250 παιδιά, με τα οποία δουλεύουμε πάρα πολύ".

Το φετινό πρωτάθλημα της Α'ΕΣΚΑΝΑ είναι το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών σύμφωνα με τον προπονητή της Δραπετσώνας:
"Το πρωτάθλημα είναι το πιο δύσκολο των τελευταίων ετών. Υπάρχουν 4 ομάδες που είναι στην κορυφή και είναι πολύ αξιόλογες και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια. Το ίδιο συμβαίνει και πιο κάτω στην βαθμολογία. Όλες οι ομάδες προσπαθούν και είναι δυνατές και αξιόλογες".
Για την συμπαράσταση του κόσμου στην ομάδα, ο Σάκης Καλλιπολίτης μας είπε:
"Ο κόσμος, ειδικά κάτω από

Keywords
Τυχαία Θέματα