ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ | Καλαφατάκης: "Η παραφιλολογία επηρεάζει"

Το πρώτο ματς του Ικάρου σε πλέι οφ συνοδεύτηκε με συντριβή από τον Παναθηναϊκό και αυτό εκτός από την κακή εικόνα των παικτών οφείλεται και στην παραφιλολογία, κατά τη γνώμη του Γιώργου Καλαφατάκη.

Ο τεχνικός της ομάδας της Καλλιθέας στάθηκε στην αβεβαίοτητα που υπάρχει για το μέλλον του συλλόγου, ωστόσο δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους παίκτες του για τη μέχρι τώρα παρουσία τους στο πρωτάθλημα.

"Ανεξαρτήτως αποτελέσματος είναι πολύ σημαντικό πως ο Ίκαρος Καλλιθέας για πρώτη φορά

στην Ιστορία του μπαίνει playoffs. Δε μπορούμε να το περάσουμε στο ντούκου. Από εκεί κι έπειτα, δυστυχώς το τελευταίο διάστημα, έτσι όπως προέκυψε με τις αναβολές, μείναμε πολύ πίσω από πλευράς ενέργειας. Ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση. Πήγαμε από διακοπή σε διακοπή. Υπάρχει κι η παραφιλολογία, τι θα γίνει, τι μας ξημερώνει δεν ξέρουμε. Όλα αυτά έπαιξαν σημαντικό ρόλο, ώστε βασικοί παίκτες μας να ήταν κατώτεροι του αναμενομένου. Όχι μόνο τώρα, αλλά στις τελευταίες αναμετρήσεις. Δυστυχώς άλλοι αποφάσισαν για εμάς. Μικρό το κακό. Με τον Παναθηναϊκό οι πιθανότητές σου είναι ελάχιστες. Θέλαμε να ευχαριστηθούμε. Ήταν ευκαιρία για τους κάποιους παίκτες να τους δει όλη τη Ελλάδα, να το χρησιμοποιήσουν γι' αυτούς, για την επόμενη ημέρα. Δυστυχώς δεν το έκαναν. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί με το τρίποντο, αλλά τους είπα ότι μόνο με αυτό το ποσοστό δε γίνεται, πρέπει να παίξουμε κι άμυνα. Να χάσουμε όπως πρέπει. Έλειπε κι ο Κυρίτσης... Όταν οι βασικοί σου έχουν αυτή την εικόνα, το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο. Δε μπορώ να καταδικάσω, να αγνοήσω, να μη συγχαρώ την προσπάθεια των παικτών στους τελευταίους μήνες. Απομένει ένα παιχνίδι, θέλουμε να κλείσουμε όσο καλύτερα γίνεται, με αξιοπρεπή εμφάνιση. Τεχνικά δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Συγχαρητήρια στον Αργύρη (σ.σ. Πεδουλάκη), εύχομαι το καλύτερο για τη συνέχεια", είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Ικάρου Καλλιθέας και συνέχισε:

"Όταν ανέλαβα την ομάδα όντως κινδύνευε με υποβιβασμό. Αλλάξαμε κι έδρα, πήγαμε σε καινούριο περιβάλλον. Η παραφιλολογία, χωρίς ο πρόεδρος να έχει πει κάτι, επηρεάζει. Πιο πολύ χάσαμε το ρυθμό μας, τη φρεσκάδα μας και την ενέργειά μας. Η ομάδα είχε τους παίκτες, αλλάξαμε 2-3 πραγματάκια, βγήκε το ταλέντο, αλλάξαμε λίγο τον τρόπο παιχνιδιού, αξιοποιήσαμε κάποιους παίκτες. Το σημαντικό είναι να τελειώσεις όσο καλύτερα γίνεται, αυτό θυμάται ο κόσμος".

Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Μήτσιαλος σχολίασε: "Ήταν ένα διαδικαστικό παιχνίδι. Δε μπορούμε να συγκριθούμε με τον Παναθηναϊκό. Θέλαμε να το ευχαριστηθούμε, να παίξουμε με πάθος. Ούτως ή άλλως είμαστε χαρούμενοι με την 7η θέση. Εδώ και 2-3 μήνες κάνουμε πολύ καλή δουλειά. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδος προέκυψαν μερικά προβλήματα, όπως ο τραυματισμός του Αλέξη Κυρίτση (διάστρεμμα). Απομένουν άλλα 1-2 ματς, θα κοιτάξουμε να τα ευχαριστηθούμε όσο περισσότερο μπορούμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα